Tuesday, March 24, 2015

Cara effective nak BERHENTI MEROKOK!
Suzie AhmadTuesday, March 24, 2015 1 comments

Assalamualaikum..


Fuhhhh...... lama betul tak berupdate nih...
busy sungguh dengan projek katering LIMA 2015... 

Alhamdulillah terubat rindu dengan geng SAPURA.. terlibat secara tak langsung dengan LIMA & secara langsung dengan SAPURA buatkan aku tersangat busy sepanjang cuti sekolah baru2 ni.. 

ok actually aku bukan nak cerita pasal LIMA.. 
LIMA ni aku cerita kemudian la ek... byk picture ni nak share ngan korang..

Tapi sekarang nak share cerita baekkk punya utk orang yg nak stop smoking, tapi tak berdaya...

cuba tengok ni





petikan dari status FB aku...

yes!
aku adalah 2nd heavy smoker kalau aku ada dengan husband aku.. sebab husband aku adalah seorang yg heavy smoker.. lagi2 kalau naik kereta ngan dia.. hampir 8 tahun kawin aku jd naik terbiasa... 
bukan tak biasa, abah aku pun merokok, tapi abah aku merokok most of the time dia sorang2 dia je, dia g jauh2.. jarang dia nak rokok time orang ada dlm umah or dalam kereta... 

ok camna aku boleh terjebak minum vivix ni?
aku memang dah lama usha je nak minum vivix, tapi aku pendamkan je dulu.. 

kebetulan masa promo vivix, ada orang nak.. ok aku beli lah dulu... pastu customer ni kata tunggu gaji.. sampai dah 2x gaji tak jugak dia dtg ambik, bila di tanya dia tak jadi ambik pulak.. tak pe la aku simpan je dlu dalam peti ais... tetiba aku tergerak nak tengok expired date setelah sekian lama terperam dalam peti ais tu..

sekali!!
amekawww... next month expired... 

tak tunggu & tak fikir dah... aku bukak je la... aku minum sehari 1 sudu kecik je... 
tu pun ada hari yg aku terlupa... 

bila dah nak habis sebotol, masa LIMA baru2 ni, aku baru terperasan, bila aku terhidu asap rokok, aku akan batuk2... kaw kaw punya batuk... batuk orang gatal tekak... selagi batuk kuat tak lepas, selagi tu aku batuk.... batuk2 aku diiringi dengan rasa nak muntah...
jangan korang nak speku.. aku tak pregnant.. sebab aku masa tu tengah period... hahahah.... 

sampai la sekarang, jgn la bagi aku terhidu asap rokok... erghhhh seksa mak nokkk.....

so apa kaitan dengan PEROKOK?

so kalau aku yg hanya 2nd smoker yg dah bertahun2 hidu asap rokok tiba2 aku jd alergik dengan asap rokok, apatah lg uols yg seorang perokok... 

kenapa boleh berlaku?
keranan Vivix membaiki semula sel DNA yg rosak akibat rokok, so jd macam asal semula la lebih kurang.. mengurangkan keinginan ketagihan rokok uols...

kenapa tak bg husband?
orang laki ni banyak mengelat tau..letih la nak paksa segala... 
biar dia dtg keinginan nak stop & i'll show the way...

so korang yg dah ada keinginan nak stop smoking, tapi rasa macam tak mampu, boleh try Vivix k...

few days left sebelum GST.. elok dapatkan sekarang

Suzie | Shaklee Independent Distributor | 0132650441


Apa Kata Anda

In Category : ,
About The Author Suzie Ahmad Langkawi, Kedah, Malaysia Full time Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan 4 angka sebulan, Ibu kepada 2 cahaya mata. Nak tau cara menjana pendapatan 3-4-5 angka dengan Shaklee? SMS/Whatsapp: 0132650441. Terima Kasih kerana sudi singgah di blog saya.. :-). Facebook

1 comment: