Monday, December 15, 2014

B Complex complete with Folic Asid
Suzie AhmadMonday, December 15, 2014 0 comments

Assalamualaikum..

wah tema minggu ni B Complex sesaja ek...

ha ni nak citer lagi pasal B complex.. B Complex Shaklee ni lengkap dengan Asid Folic.. ha kebiasaanya, Asid Folic & B Complex datang dalam 2 tablet yg berlainan.. ha kat sini la Shaklee different.. sebab datang dalam 1 tablet je, so utk org yg malas nk telan byk2 pil sangat sesuai... 
buktinya tengok kat komen tu.. dia pun cakap biasa tablet tu hanya Asid Folic je, B Complex tablet lain... 

ok untuk orang2 yg bercadang nak pregnant or tengah pregnant tapi masih awal, korang sangat2 di galakkan utk mengambil B complex & asid folic... biasa p klinik pun dorang bagi folic asid.. b complex jarang la dorang bagi... 

dulu masa aku 1st pregnancy, doc cakap folic asid ni utk tambah darah... 

ok meh nak cerita kepentingan folic asid yg lengkap dengan B complex.

B complex ni lengkap dengan 6 jenis viamin B yg tak boleh di hasilkan oleh badan. Nak dapat kesan yg paling optimum ni B complex (B1, B2, B3, B5, B6, B12) kena ambik bersama Asid Folic & Biotin. ha cer check balik B complex korang lengkap tak dengan 2 benda tu?

untuk uols yg bercadang nk pregnant, sila la ye bersedia.. ambik B complex 3-6 bulan awal... 

kenapa penting?
untuk mengurangkan risiko keguguran, lahir mati, kelahiran pra matang atau anemia (kekurangan darah)

kalau pregnant & pengambilan B complex tak cukup boleh meningkatkan risiko bayi mengalami kecacatan. contoh: sumbing lelangit, tempurung kepala yg tidak sempurna atau tidak terbentuk, kecacatan jantung, kecacatan saraf tunjang & pembentukan kaki & tangan yg tidak sama. 

so uols nak anak comei, lengkap & sempurna pastikan semasa mengandung pengambilan nutrisi adalah lengkap...

walau apa pun, kita berusaha... semuanya dengan izin-Nya jua.. 

Suzie | Shaklee Independent Distributor | 0132650441



Apa Kata Anda

In Category :
About The Author Suzie Ahmad Langkawi, Kedah, Malaysia Full time Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan 4 angka sebulan, Ibu kepada 2 cahaya mata. Nak tau cara menjana pendapatan 3-4-5 angka dengan Shaklee? SMS/Whatsapp: 0132650441. Terima Kasih kerana sudi singgah di blog saya.. :-). Facebook

0 comments

Post a Comment