Friday, November 14, 2014

Rambut gugur dah tak ada
Suzie AhmadFriday, November 14, 2014 4 comments

Assalamualaikum...

ha nampak tu?
status aku kat FB...

Aku memang ada masalah keguguran rambut.. rambut aku memang la tebal.. setakat gugur sehari 20-30 helai tak de hal... hihi (amboiii riak benar gaya...)
Tapi yang menjadi masalah aku adalah rambut di sana sini.. nyampah wehhh nak sapu... nanti melekat2 lagi kat penyapu... vacum pun nanti melekat-lekat pulak kat bulu-bulu vacum tu.. 
Orang yang dah beranak pinak macam aku ni memang senang je nak keguguran rambut.. rasanya most of wanita yg dah ada anak.. yela perubahan hormon... stress adalah salah satu sebab kenapa wanita mengalami keguguran rambut... untuk yg free hair, pencemaran pun boleh menyebabkan keguguran rambut tau

Selama ni memang aku consume ESP... Tapi ESP pada aku tak berapa nak membantu dalam masalah keguguran rambut aku ni... 
Kesudahannya aku kena add Zinc Complex dalam list supplement aku...

ha ni lah rupa zinc complex... kecik je botol dia.. ada 120 biji... 

Aku start dengan sebiji je. Zinc complex ni elok makan time perut kosong.. senang usus nak absorb khasiat zinc ni... 

Dah hari ke 14 macam tak de ape je berlaku... dalam pada masa yg sama aku tetap ambik juga ESP macam biasa... ESP kan protein.. protein ni adalah makanan kepada sel sel yg ada dalam badan... kalau badan tak cukup protein maknanya sel badan korang pun tak cukup makan.. ha tu yg jd nya... kulit kusam... sunburn.. jerawat... sembelit.. macam2 lah... 

ok balik citer zinc tadi... dah 14 hari aku sendiri up kan jadi sehari 3 biji Zinc.... alhamdulillah after 14 days itu lah hasilnya.... sikat punya sikat... sehelai je rambut kat sikat... sikat lagi... eh tak de? sikat lagi... tak de... aku cuba uraikan rambut... pun tak de rambut terlekat kat jari..... best best best.. pasni tak de la rambut aku merata dalam rumah...

see nampak sgt selama aku ambik supplement ni badan aku masih tak cukup vitamin... sampai kena up kan dose baru la ade kesan... bila menunjukkan kesan bermakna setiap hari supply vitamin kat badan aku cukup!

ok bila dah macam tu aku pun maintain lah makan Zinc Complex sebiji je sehari... 

so uols ada masalah macam aku tak? ha cepat2 la dapatkan Zinc Complex sebelum korang botak sebelum masanya... 
Zinc Complex ni bukan saja untuk wanita.. lelaki pun boleh... kan lelaki pun jenis suka gugur2 rambut ni.. tau2 botak je kat tengah... hihi

see u at the next entry! Gud Nite.....
Thanx for reading....

Suzie | Shaklee Independent Distributor | 0132650441


Apa Kata Anda

In Category : ,
About The Author Suzie Ahmad Langkawi, Kedah, Malaysia Full time Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan 4 angka sebulan, Ibu kepada 2 cahaya mata. Nak tau cara menjana pendapatan 3-4-5 angka dengan Shaklee? SMS/Whatsapp: 0132650441. Terima Kasih kerana sudi singgah di blog saya.. :-). Facebook

4 comments:

  1. Best best.. masalah utama masa anak sulung. Rambut merata-rata!! Alhamdulillah masa anak no 2 dah takde masalah dah sbb masa tu da start amik set pantang shaklee ;)

    ReplyDelete
  2. saya pun sama...ada masalah rambut gugur...inshaaAllah saya nak amalkan zinc nanti..

    ReplyDelete