Thursday, November 20, 2014

Let's Picnic Don't Panic!
Suzie AhmadThursday, November 20, 2014 0 comments

Assalamualaikum....

aku ni kan suka benau peram story kan.. pastu lama2 jadi basi lah cerita ku ini....
dah 3-4 hari dah Langkawi di landa angin kuat. ingatkan kot la boleh jimat elektrik. tak yah bukak kipas... nan hadoooo....!

Angin kuatnya SubhanAllah..... berterbangan apa2 yg ringan2 dalam umah... pastu pintu segala pintu gedegang.. gedegung.... terpaksalah tutup tingkap, sliding door segala... kalau bukak pun sikittttttt je.... bila dah tutup segala paneh leee kan dalam umah... hihi still kena bukak jugekkk kipas...

ha ni nak citer pasal program kat pantai chenang, yg di anjurkan oleh Langkawi FM ha kira RTM lah kan... khas untuk penduduk Langkawi... utk pelancong boleh la meramaikan crowd... 

Tarikh kejadian 15/11/2014 baru ni... aku cuma jadi tukang tengok je la... sebab pagi tu aku ada perjumpaan dengan cikgu sekolah Ainin.. so memang tak dapat nk join...


Model i wokehh... ha ada gaya model tak? siap silang kaki bagai koo......

Program aritu... ade few group mempersembahkan masakan yg bertemakan ASEAN... masak la ape2 lauk/makanan asia... bekerja dalam group ye... tak kisah lah berapa ramai nak ada dalam group tu.. kalau menang pandai2 la ye membahagikan duit tu... 

ha hadiah dorang berupa wang tunai tau.... & hamper.... 
1st place - RM1000
2nd place - RM700
3rd place - RM500

ha.. agak2 tamak & confident je nak menang.. masuk la secara solo... 

ada chef yg judge makanan tau.. professional punya judges... ada bran? hihi... 

setiap kumpulan masa judges datang kat booth, kena persembahkan 1 persembahan.. tak kira la tarian ke, balas pantun ke, bersajak ke, main gitar ke... terpulang... pastu judges akan merasa & bg markah utk makanan & persembahan... 
hadiah persembahan terbaik pun ada tau.. berupa wang tunaiiiiiii..... 
berapa aku pun tak pasti....

Tapi sedih... gambar utk setiap group aku tak ambik pun.. haha... ntah hapa hapa.. aku duk memerhati je.... peratiiii je.... tak pe... next year dorang nak buat lg... bulan 4 2015... warga Langkawiiiiii..... jom mai pakat join meh.... 








hahah anak anak aku bab posing no hal... duk main la pulak manatang nih... kami tiba pun lewat dah.. dah kul 3ptg pun kami sampai.. bg support kat kawan-kawan yg join... 

Sementara nk tunggu keputusan sapa menang, ada la mainan sukaneka.. tak banyak pun, 1 sukan utk dewasa (berpasangan), 1 sukan utk kanak-kanak (berduet jugak) + last penutup ada poco-poco... ;-)





Pemenang! hihi tak de la menang... 3rd place.... Alhamdulillah.... pastu dorang ni pun menang persembahan terbaik... mau tak terbaik.. chicken dance kot... hahaha... sporting.. itu yg penting... 
ada nampak muka incik laki? hahahah kan dah kata kami ni dtg as a pom pom girl je hihi.... 


kebetulan kami pun pakai sama merah macam dorang.... hihi

balik dari pantai cenang kami menyinggah ke jeti pulak tengok orang memancing jap... 



tengok rambut Ainin pun dah tau kan kuatnya la angin... ni bukan kami yg mancing ni... ada kawan mancing, kami tumpang ambik gambar je haha... 

Baru pueh hati aritu seharian tak de kat umah... tp tak de la dari pagi keluar.. keluar pun dah agak tengahari dah pun... g sekolah Ainin, p lunch... p cenang, p jeti.. balik umah dah maghrib... 

Esoknya alhamdulillah rezeki kami, di jemput utk join oleh group kat atas tadi utk join makan2... kira meraikan lah kemenangan.. walaupun hanya 3rd place kan.. terima kasih ye... ingat kat kami ni... 



apa yg penting! kerjaaaaasamaaa!
gotong royong ler... takkan nak datang makan saje..... kennnnnn.....



Alhamdulillah... Rejeki! 

ok nanti sambung lak kisah Graduation Ainin... 
Asyik citer Shaklee je.. nanti boring lak ye tak.... 

last ni nak selit gak promo...

Sesiapa area Langkawi yg nak COD Shaklee do sms/whatsapp aku ye, in Shaa Allah respon pantas!... jangan call... sebab aku tak jawab call untuk no yg tiada dalam phonebook... soriiiiii..... 


Suzie | Shaklee Independent Distributor | 0132650441


Apa Kata Anda

In Category :
About The Author Suzie Ahmad Langkawi, Kedah, Malaysia Full time Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan 4 angka sebulan, Ibu kepada 2 cahaya mata. Nak tau cara menjana pendapatan 3-4-5 angka dengan Shaklee? SMS/Whatsapp: 0132650441. Terima Kasih kerana sudi singgah di blog saya.. :-). Facebook

0 comments

Post a Comment