Tuesday, September 23, 2014

Sabun & Eczema
Suzie AhmadTuesday, September 23, 2014 2 comments

Assalamualaikum..

nak tanya korang ada tak anak yg bermasalah macam Ainin?
bukan bermasalah camne.. aishhh korang ni...

Ainin kan ade problem tau.. kulit dia very sensitif..
senang gatal2.. lagi2 area2 celah2 bedah ni..
tau tak celah bedah?
celah bedah ni macam kat ketiak, bontot, paham ke paham?
kesian tengok dia garu-garu..

berbotol2 herbal blend sapu.. hilang kejap je la.. pastu nanti menggaru lagi..
di ni plak kalau menggaru tahap sampai koyak kulit. tak pun melecet.. bila mandi pedih la kan.. pastu bila dah elok, berparut plak.. sian dia.. dah la perempuan.. aishh...

Ainin consume complete set utk kids ni.. Mealshake, Omega, Chewable Vita C, kalau gatal sapu herbal blend.. tapi agak tak berapa nak berjaya.. tapi ada la jugak improvement.. 

sampai la tetiba aku rasa nak try fresh laundry Shaklee ni.. tak terbaca pulak testi yg macam Ainin ni.. cuma masa tu terbaca kat FB yg dah cuba bagitau bau dia sangat best.. very fresh.. datangkan sekali dengan softener.. 

ha camni lah rupanya... gambar ni adalah kotak yg ke 4 dah aku pakai... ha punya lah suka pakai sabun ni... tak caya kena try dlu sekotak.. tak rugi apa pun sebab baju memang betul2 bersih.. 

ok sambung balik citer tadi.. bila try je sabun ni lepas 5-6 kali basuhan, baru la terjumpa pasal eczema & sabun... then baru la aku perasan.. Ainin dah tak menggaru2 lama dah.. Herbal blend pun dah lama tak sapu.. ada tersadai kat dalam laci tu.. 

ha dah jumpa jalan selesai.. rupanya utk baju2 Ainin tak boleh sebarangan sabun, kena sabun yg betul2 semulajadi/organic. 

untuk ibu2 yg ada anak masalah macam Ainin boleh cuba bertukar sabun basuh baju..

yang tak de masalah pun boleh je guna sabun ni.. sebab aku 1 family basuh baju pakai sabun ni.. 

kenapa saya suka sabun ni?
kenapa saya suka sabun ni?

sebab dia besssssstttttttt hahaha... 

lagi pun best tau pakai sabun ni... katakanlah basuh2 baju then lupa nak sidai.. elok je merayap sana sini, terperap baju 1 hari suntuk dalam mesin basuh.. tak pe baju tak bau hapak pun.. still bau yg fresh.. tapi kalau baru2 lepas spin terus bukak mesin.. bau sangat semerbak.. dia bukan bau wangi tau.. dia bau alam... fresh... halamak camne ek nak cakap bau dia... eh beli la sekotak try & korang mesti suka... meh2 order ngan akak meh.. hihi... 

selain tu nak citer ni sekotak ni tahan lama tau.. 
aku pakai scoop daia tu... utk 1 mesin (7 kg) pakai half scoop jer... 

pastu baju korang bersih betul... boleh beza pakai sabun biasa & get clean Shaklee.. 

Sepintas lalu apa Fresh Laundry Concentrate ni

Kebanyakan serbuk pencuci pakaian mengandungi bahan perengsa yang boleh disedut atau diserap melalui kulit - punca lazim berlakunya tindak balas alahan. Triethanolaminedodecylbenzenesulfonate merupakan salah satu bahan perengsa tersebut, dan ia disenaraikan sebagai bahan berbahaya oleh EPA dan DOT.
Sentuhan dengan bahan ini boleh merengsakan dan membakar kulit dan mata. Jika terhidu, ia akan merengsakan hidung, tekak dan paru-paru hingga menyebabkan batuk, asma dan/atau sesak nafas. Kulit yang kerap bersentuhan dengannya akan menjadi kering dan gatal serta mengalami masalah alergi kronik dan ruam.
Fresh Laundry Concentrate Tidak Mengandungi Bahan-Bahan Ini Mahupun Bahan Berbahaya Yang Lain.
Keunikan Shaklee
Selamat
  • Hipoalergenik
  • Tanpa klorin
  • Selamat untuk digunakan pada semua fabrik yang boleh dibasuh
  • Tiada bahan kimia berbahaya
Berkesan
  • Berkepekatan tinggi
  • Hanya1 auns (11.375 liter) sudah mencukupi untuk cucian muatan sederhana
  • Sesuai untuk semua suhu, termasuk air sejuk
  • Mengekalkan warna pakaian yang putih dan menjadikan pakaian berwarna lebih berseri
Mesra Alam
  • Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan
  • Surfaktan mudah biorosot
  • Tanpa fosfat, borat, bahan perengsa
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembetungan
Soft Fabric Concentrate 

Pekatan pelembut fabrik yang berbau harum ini berkesan mengelakkan pakaian daripada berkedut dan melekat pada badan akibat kesan statik, berbanding produk lain yang anda sedang gunakan. Malah, rumusan berkepekatan tinggi ini amat menjimatkan dan membolehkan anda merasai perbezaannya dengan sekali sentuhan.
  • Berkepekatan tinggi: 32 auns mampu melembutkan 64 cucian
  • Melembutkan, mengurangkan kedut dan mengawal kesan statik secara semula jadi
  • Botol kecil mudah dibawa, dituang dan disimpan
Keunikan Shaklee
Selamat
  • Tidak toksik
  • Tiada gas beracun
  • Tiada bahan kimia berbahaya
  • Tanpa pewangi
  • Lembut pada tangan anda
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin
Berkesan
  • Amat berkesan menanggalkan minyak. Ultra-pekat: 16 oz. Boleh dicairkan menjadi 48 gelen
  • Dua kali lebih pekat berbanding rumusan asal
  • Basic H (hanya gunakan separuhsahaja)
Mesra Alam
  • Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
  • Mudah biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembetungan
Petua Berguna
  • Gunakan cecair Soft Fabric untuk cucian dengan mesin basuh. Ia membantu mengelakkan pakaian daripada berkedut dan melekat pada badan akibat kesan statik, malah pakaian keluarga anda terasa lebih lembut berbanding sebelumnya.
  • Perbandingan prestasi ini dijalankan pada 20 Jun 2006, dan keputusannya sah hanya untuk produk tertentu yang dipasarkan ketika itu. Semua tanda dagangan adalah hak proprietari pemilik masing-masing.
ha tu dia siap petua aku bagi skit untuk korang..

so kalau nak cuba jangan segan2 sms/whatsapp aku ye... :-)

Suzie | Shaklee Independent Distributor | 0132650441




Apa Kata Anda

In Category :
About The Author Suzie Ahmad Langkawi, Kedah, Malaysia Full time Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan 4 angka sebulan, Ibu kepada 2 cahaya mata. Nak tau cara menjana pendapatan 3-4-5 angka dengan Shaklee? SMS/Whatsapp: 0132650441. Terima Kasih kerana sudi singgah di blog saya.. :-). Facebook

2 comments:

  1. menarik..saya pun baru nak mencuba sabun ni..dah pakai softener Shaklee, memang wangi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi singgah..
      cuba guna dengan sabun sekali, best tau... pakai sikit je .. :-)

      Delete