Wednesday, September 17, 2014

Island Hoping Langkawi
Suzie AhmadWednesday, September 17, 2014 0 comments

Assalamualaikum...

ha berzaman simpan cerita island hoping ni.. ini cerita minggu sudah ni.. 
tak pe better late than never kan..

pada korang yg bercadang nak datang Langkawi ni sangat la di suggest untuk try island hoping ni.. bayaran?

ala jangan la tanya akak dik... akak pun tak pasti... hihi sebab ni sume pakai kuasa veto nih.. dapat la harga slow talk... kalau korang rasa korang pun ada kuasa veto sila lah guna ye... 

ha lagi 1 nak ingatkan. jangan lupa bawak baju spare @ baju mandi.. kalau tak jadi la macam kami... tak bawak baju.. tapi nak mandi la jugak kan... so berbasah lah kami..
ehhh bukan aku... laki aku & anak2 le...

aku tak bersalah dalam hal ni.. hahah... mana nak tau p island hoping.. kata nak p naik bot. dah la tak kabo kul brape nak g, dah pagi tu aku kalut siap kan budak2.. aku ni dah la jenis, tolong bagi details apa nak buat nak g mana buat ape.. so aku tau lah nak bawak apa buat camne.. ini kabo naik bot.. aku ingatkan macam mangrove tu je la.. eh eh sekali island hoping ek.. ha rasakan! haha

masa pagi tu kitaorg g hujan.. mula2 boleh tahan lebat gak la... tapi bila nak naik bot tu hujan dah start slow.. risau gak la kan nak naik bot kat laut ni hujan2 gini.. habis dorang sume konfiden je naik.. so tawakal je la... kata geng navy, kalau terbalik ke ape ke takkan dorang tak boleh nak berenang kan.. tapi sian laki aku la.. udah le bini tak reti berenang, si Adam tu lg la penakut, Ainin tu beginners, kalau kaki tak cecah tanah, dia la manusia paling panik... hihih... layan.... silap2 ngan laki aku sama join kelemasan..

alhamdulillah tak de ape pun berlaku.. 

bab2 naik bot ni aku ni nampak je macam berani kan.. tapi tlg la jangan percaya.. aku seram gak weh naik bot ni.. muka jer berlagak macho hahah...

Ainin plak sakit mata, hoh! sesuai... sekolah tak g, tapi merendek join mak pak island hoping hahahha...
bila dah sakit mata, semedangnyer lah berspek je... kalau tak nanti sian kat orang lain berjangkit plak.. kadang di bukak jugak spek tu... 
tapi its good la, sb Ainin cuma sakit mata utk 3 hari jer. masa kami g island hoping ni mata dia dah quite ok dah, saja nak cutikan dia sehari.. so kita boleh monitor betul2 kan... thanx to Nutriferon & Vitamin C jugak.. sebab both supplement ni menguatkan imunisasi badan... ada jugak dengar geng2 lain anak sakit mata, masuk minggu ke 2 mata still tak baik2 lagi, so terpaksa sambung EL/AL/MC. 
Alhamdulillah aku dah WAHM & anak aku sakit pun tak lama.. 
so keyword kat situ is supplement! lagi2 jenis2 mak mak yg bekerja & susah nak dapat cuti. kadang ade bos yg paham.. tapi kalau dapat bos yg pikir tekak dia je? tak ke haru, mikir anak tak sihat lg, keje lagi... so supplement jalan terbaik untuk melindungi anak2 dari tak sihat je & mak mak pun boleh keje dengan aman damai...
ha kalau nak WAHM macam aku moh kita buat Shaklee... dah sampai target korang nak resign boleh le WAHM macam aku... hihi

*iklan jap... hihih

ok island hoping ni mula2 kitaorg g ke Tasik Dayang Bunting. 

tak de aktiviti apa pun selain mandi & berenang.. 
hati-hati dengan makanan yg korang bawak ye.. kat sini monyet kelaparan banyak.. kang dia rampas makanan kat tangan korang, kalau setakat rampas je tak pe.. takut mengigit.. so yg bawak anak tu tlg la tgk2 ye.. 












ha ni sume kat Tasik Dayang Bunting... sapa yg ada masalah lutut @ bawak orang tua rasanya tak payah la kot bawak datang sini.. bukan apa, turun2 bot kena jalan kaki, kalau jalan kaki saja tak pe lagi, kang nak kena panjat tangga, turun tangga.. curam lak tu.. so dari korang habiskan duit better g tempat lain... 
macam aritu aku g siap ada yg bawak stroller bagai.. mak aiii bawak stroller sangat la tak praktikal ok kalau nak g sini... 
tapi kalau nak datang jugak make sure kaki & lutut ok... kalau tak ok elok ambik supplement. Shaklee ada AJHT, bagus untuk sapa2 ada masalah lutut.. kesan boleh nampak selepas 5 hari penggunaan secara konsisten. 
eh!! bukan aku cakap, kajian klinikal membuktikan.. tapi nak di tegaskan kat sini, bergantung pada penerimaan badan seseorang... kalau orang yg tak de masalah sangat tu rasanye 5 hari selamba! hihi... 

ok dah jom kita p beras basah pulak...


ni nak bagitau ni, kat beras basah ni tak de toilet tau, kalau rasa nak terkencing tu buat2 la mandi laut.. hahha... kalau nak membuang yg besar hutan ade... 
kat sini pun banyak monyet.. ada kejadian.. sandwich aku kena rampas oleh monyet!! ggrrrrrr.... terkejut mak nokkk..... dah otw nak masuk mulut dah sandwich tu... huhu nanges!! 






nak mandi kat beras basah ni bestttt! pasir putih, laut jernih.. tapi nak mandi sini u have to pay lah kan... bayar tu maksudnya, bayar bot utk dtg sini... ha gitu... 
kita boleh set ngan pak cik bot tu nak duk sini berapa lama, so pakcik tu blh la buat benda lain sementara tunggu korang kan... g makan ke ambik penumpang lain ke kan.. ha ikut suka lah pakcik, cukup time pakcik dtg la ambik kitaorang.. hihi... 

untuk yg dewasa mmg tak de ape sangat lah nak buat kat sini.. budak2 suka la.. tetiba la pulak si Adam tak mo balik mandi laut kat sini... adehhhh.... 

dah selesai maka balik la kami... total jam? kul 9.30pg gerak, sampai jeti kul 2.00pm ok sempat2 kalau nak zohor lepas tu... 

kat mana aku naik? 
alamakkkk... jeti nye kat area2 awana tu... apo namo eihhhh tak ingat la pulak... hujan... kalut 1 hal..

tapi tak yah risau lah, kat langkawi ni banyak je package island hoping ni... janji pandai pilih..
yang package aku ni harga RM35++ je, tapi harga kuasa veto tak tau.. tu org yg ade kuasa veto uruskan.. i follow je.... :-)

last sekali wajib gambo tuan tanah masuk sini.... 


eh sapa2 berhajat datang Langkawi & nak cari kereta sewa yg rupanya senonoh skit boleh contact ye.. sebab laki aku boleh kasi keta sewa yg senonoh pada harga yg senonoh... kalau sewa kat orang lain yg korang tak kenal i tak berani jamin ye... 
ok see u in the next entry... bosan sungguh cuti sekolah ni bila tak leh g mana2, huuuwaaaaaa....... 

Suzie | Shaklee Independent Distributor | 0132650441


Apa Kata Anda

In Category :
About The Author Suzie Ahmad Langkawi, Kedah, Malaysia Full time Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan 4 angka sebulan, Ibu kepada 2 cahaya mata. Nak tau cara menjana pendapatan 3-4-5 angka dengan Shaklee? SMS/Whatsapp: 0132650441. Terima Kasih kerana sudi singgah di blog saya.. :-). Facebook

0 comments

Post a Comment