Sunday, July 6, 2014

eSell: Set Ramadhan
Suzie AhmadSunday, July 06, 2014 0 comments

Assalamualaikum...

Alhamdulillah dah 8 Ramadhan kita berada...

Semalam 7 Ramadhan kita di kejutkan dengan pemergian Datuk Sharifah Aini & Anak kepada Linda Rafar.
Bahagia mereka kerana pergi mengadap pencipta di bulan rahmat & mulia...

Innalillahiwainnalillahiraajiun.... 

ok back to business.

Dah 8 Ramadhan, bagaimana puasa korang?
ok? cun? tak larat? merangkak? bertenang?

ha... sila pilih..

kalau aku sahur memang simple.. sangat simple.. hanya bancuh Cinch Shake & ESP, makan kurma & segenggam nasi tu sahaja.. kadang2 nasi pun aku skip. pastu lepas makan sementara nka habiskan waktu sahur tu bancuh Performance Drink, minum sikit... sikit sampai habis waktu sahur.. ha.. gitu...

Meh sini nak share tips supaya air tak habis sebelum matahari terbit..
- Bancuh performance drink ikut sedap tekak. lepas settle makan sume minum PD sikit.. sikit sampai habis sahur..
dengan cara ni tak de la lepas sahur korang asyik nak terkucil je kan..
kalau tak elok je nak azan subuh mula la start asyik nak terkucil je.. kejap2 terkucil... ye tak? ke lepas sahur korang tido? haaaaa..... hihi....
so nak elak banyak air keluar dari badan selepas sahur tu la tips dia... korang akan terkucil 1-2x sahaja... try ye.... tapi ape ape hal kena beli PD la dulu kan... 

ok ni aku nak citer.. kat bawah ni adalah set Ramadhan yg di cadangkan utk korang kekal bertenaga sepanjang hari.. so tak de la lembik lesu je kan.. 
kenyang sepanjang hari? ha tu tipu... korang still akan rasa lapar.. tu baru betul puasa. tapi lapar tu tak la menggangu korang.. sebab korang akan rasa bertenaga je sampai la ke waktu nak berbuka...

apa set tu??
- Mealshake - sesuai utk kanak-kanak. kenapa?
kaya dgn protin dan kalsium, juga kaya dgn vitamin penting terdapat dlm per serving Mealshake Vitamin A, Vitamin B12, B6, Thiamin, Riboflavin, Asid Folic,  Vitamin C, Vitamin E, Biotin, Vitamin D, Niacin, dan juga mineral2 penting kalsium, iodin, besi, fosforus, magnesium, selenium, chromium, molybdenum, zinc.

- ESP - Sesuai utk dewasa. Kenapa?
Kerana ia merupakan sumber protein soya terbaik.Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.  ESP menyediakan 14 gram protein soya Non-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones

- Performance Drink - Sesuai utk kanak2 & juga dewasa. Kenapa?  
Ia terbukti secara klinikal dapat menyokong tahap hidrasi lebih cepat berbanding air. Performance Drink juga mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi lain. 
Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari dengan campuran unik karbohidrat dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum. 
Terbukti secara klinikal: Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi, memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina 
Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

ha nak order?
Ada debit kad?

boleh CLICK SINI 

untuk konsultasi boleh je contact aku ye.. jangan segan.. SMS/Whatsapp pun boleh..

 
 

Apa Kata Anda

About The Author Suzie Ahmad Langkawi, Kedah, Malaysia Full time Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan 4 angka sebulan, Ibu kepada 2 cahaya mata. Nak tau cara menjana pendapatan 3-4-5 angka dengan Shaklee? SMS/Whatsapp: 0132650441. Terima Kasih kerana sudi singgah di blog saya.. :-). Facebook

0 comments

Post a Comment