Thursday, June 5, 2014

Masker Vit C & ESP pulak
Suzie AhmadThursday, June 05, 2014 1 comments

Assalamualaikum....

ada yg dah tido ker?

pada yg belum tido meh la cuba buat masker ESP & Vit c ni. kalau nak kulit cerah sekata boleh cuba ni, tak perlu buat hari-hari pun, selang sehari pun ok.
tapi macam aku ni buat seminggu sekali, haha itu pun kadang lupa sebulan ade la 3x kot.. 

portion nak pakai tak banyak pun. setakat muka korang sorang jer. lain lah kalau nak buat secara berjemaah kan....

bahan-bahannya:-

1. Sustain Release Vita-C 500mg Shaklee (di patahkan kepada 3)
2. ESP (suku sudu kecil)
3. Air secukup rasa :-)

cara-caranya:-

ambik 1 bahagian Vit C yg dah di patahkan tadi rendam dalam air. kalau nak cepat tumbuk jer, tapi sebelum tumbuk ambik 1 kain yg bersih balut vit c tu then tumbuk. karang tak balut kain pedas lak muka korang tak pun bau bawang.. hikhikhik
lepas tu dah hancur kan, tambah je ESP, tambahkan air sikit. tak yah la banyak2 macam nak minum lak gayanye.. bancuh pekat la kiranya...
lepas tu tepek je la kat muka..





comei tak kak ton.... sampai naik juling mata nak mengcover aurat hihih...
pastu tunggu la kering dalam 20-30 minit jer.. lepas kering basah kan sikit tangan korang tu pastu gosok2 tenyeh2 sental2 la muka tu kan baru tanggal mak nenek black head white head ape sume head lah.
pas dah tenyeh tu cuci lah kasi bersih muka.. pastu bole la tido dengan feeling muka licin macam nora danish.. hihi...

ok dah akak nak tido.. muka pun dah licin kan... 
ini lah rahsia akak kekal cerah sekata walaupun duduk kat pulau yg panas, tau lah pulau kan... panas dik non... 

 


Apa Kata Anda

In Category : ,
About The Author Suzie Ahmad Langkawi, Kedah, Malaysia Full time Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan 4 angka sebulan, Ibu kepada 2 cahaya mata. Nak tau cara menjana pendapatan 3-4-5 angka dengan Shaklee? SMS/Whatsapp: 0132650441. Terima Kasih kerana sudi singgah di blog saya.. :-). Facebook

1 comment:

  1. ahakss akak nora danish lagi best la dr kak ton !
    Nice sharing

    ReplyDelete