Friday, June 27, 2014

7 Soal Jawab Mengenai Phytocol
Suzie AhmadFriday, June 27, 2014 0 comments

Assalamualaikum...

In Shaa Allah arini adalah Jumaat terakhir dalam bulan Syaaban sebelum kita semua melangkah ke bulan Ramadhan.

ok tengok tajuk haa.. tau dah kan Shaklee ada melancarkan produk baru yg bernama PHYTOCOL-ST. 
Pelancaran tu adalah pada NC baru baru ni..
eh tak story pasal NC lagi ek?
ok nanti aku cerita ek. may be ada antara korang dah pun baca kat mana2 blog. tapi tak kisah la nanti aku nak citer gak lagi.. dari my point of view.. 

arini nak cerita pasal Phytocol dulu.

1. Apa itu Phytocol-ST Shaklee?
- ia adalah formula proprietari yg membekalkan 2000mg Fitosterol setiap hari

ha paham? 
dalam bahasa yg senang nak paham, phytocol ni akan block kolestrol yg nak masuk dalam darah korang. block sehingga 80% kolestrol. ye la kita ni kan makan macam2 kadang tak kisah pun kolestrol, yg kita kisah kan lemak.. eiii lemak tak nak eiii gemuk tak nak.. kadang benda remah yg kita makan tu la tinggi kolestrol. 

 
 ha nampak berapa mg kolestrol tu??

2. Apa itu Fitosterol?
- ia di rujuk sebagai Sterol & Stanol tumbuhan, di temui dalam membran sel tumbuh tumbuhan. Ia juga boleh di temui dalam kuantiti yg kecil dalam pelbagai tumbuhan, buah-buahan, sayur-sayuran & bijirin. Dianggarkan 200-400mg sterol tumbuhan & lebih kurang 50mg stanol tumbuhan kita makan setiap hari

nak bagi senang paham cer tengok gambo ni
 3. Berapa banyak Fitosterol di perlukan setiap hari?
4. Bila masa yg sesuai nak ambil Phytocol-ST ni?
- untuk hasil yg terbaik 2 tab dua kali sehari dengan makanan @ sebelum makan, sebelum korang bismillah nak telan makanan tu kan bismillah telan Phytocol ni pastu makan lah makanan korang tu...

5. Bolehkah mengambil Phytocol & pada waktu yg sama mengambil Omega Guard?
- ehhh boleh sangat.. tambah COQ Health sekali.. kesannya? pasti ummpphhh!
6. Adakah produk ini sesuai untuk mereka yg mempunyai masalah kolestrol tinggi sahaja?
- ehhh tak la... Phytocol ni sangat2 membantu uoll yg nak kawal paras kolestrol dalam badan. Wajib ambik untuk mereka tinggi kolestrol & yg dah tahap border tu. yg kolestrol dalam badan masih normal, jangan anggap uoll selamat ye... tak jugak... 
yang bestnya bila ambik Phytocol ni bila korang membuang korang tengok la betapa dia cuci kasi bersih badan korang.. 
camne nak cakap ek.... eh cuba sendiri la & tengok camne..

7. Adakah Phytocol bebas gluten
- absolutely YES!

nak tau camne rupa Phytocol?
Harga?
RM197 / 120 tab

cuba jangan tak cuba... 




 

Apa Kata Anda

In Category : ,
About The Author Suzie Ahmad Langkawi, Kedah, Malaysia Full time Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan 4 angka sebulan, Ibu kepada 2 cahaya mata. Nak tau cara menjana pendapatan 3-4-5 angka dengan Shaklee? SMS/Whatsapp: 0132650441. Terima Kasih kerana sudi singgah di blog saya.. :-). Facebook

0 comments

Post a Comment