Saturday, March 22, 2014

12 Fakta Mengenai Protein
Suzie AhmadSaturday, March 22, 2014 0 comments

Assalamualaikum semua...

Alhamdulillah masih bernafas. bersiaran langsung dari UKM Bangi (masa artikel ni di taip)

Rasanya ramai dah yg tahu bulan ni promosi ESP.. peminat Shaklee mesti tau punya lah..
So rasanya tak yah la nak cerita lagi kan... cuma nak story sikit.. ha.. kalau korang ambik peluang ni dengan membeli 1 set (Buy 6 free 1) tu... apa yg korang dapat??

1. Free membership yg bernilai RM65 - seumur hidup!
2. Cash rebate i.e bonus lah kan Shaklee bayar ke akaun korang utk bulan depannya. bonus akan masuk biasa 15hb setiap bulan... bonus lebih kurang RM36.. yg ni kalau korang bli ESP je.. tu belum campur beli brg lain. sapa nak bagi tengah2 bulan kan.
3. Bila dah jadi ahli korang layak dapat diskaun produk2 Shaklee sehingga 30%
4. Tak minat business? ehh sapa kata kena jual, beli makan sendiri pun boleh beli brg dapat UV, kumpul UV dapat bonus. 
5. Kalau berminat untuk memulakan side income? boleh sangat, kita ada group, kita boleh belajar macam2, online @ offline. mudah tak perlu nak datang kelas malam2.
kalau dah bersedia utk terjun dalam bidang business ni nanti korang layak juga utk CASH setiap bulan, CAR Bonus, CONVENTION yg Shaklee anjurkan (tertakluk pada terma & syarat)

macam2 lagilah kalau korang akan dapat... ada jugak yg tanya nak buat ape banyak2 sampai 7 TONG?!, boleh jer 7 tong tu simpan utk korang sorang2.. simpan dalam peti ais.. 1 tong tahan lebih kurang 2 bulan.. setahun jimat tak yah beli ESP.. hihi.. 
tak pun boleh je kongsi2 dengan kawan2 pejabat, adik beradik, mak ayah, sedara mara.. sesiapa saja.. sementara tinggal 8 hari ni jer promo.. bukan ada tiap2 tahun.. last promo masa OCTOBER 2012.. ni MARCH 2014, 2 tahun sekali promo.. jimat banyakkkkkk

kepada yg baru nak tahu apa itu ESP tengok bawah ni;


12 Fakta Mengenai Protein (fakta ni benar untuk protein yg NON GMO sahaja)


  1. Kurus dengan protein - kerana protein meningkatkan kadar metabolisme badan TAPI Gemuk juga boleh dengan protein, jika di ambil dengan makanan yang berkalori tinggi
  2. Protein meningkatkan kadar metabolisme sehingga 30% dengan kesan thermal (panas) yang membakar lebihan lemak dalam badan
  3. Gantikan lemak dengan protein dalam diet seharian untuk kawal rasa lapar - bukan gantikan hidangan utama (sarapan-lunch-dinner), sebaliknya hanya sebagai snack sahaja
  4. Berapa banyak protein yang diperlukan setiap hari? cara kiraan: berat badan / 2 & tukarkan kepada gram. untuk atlit perlukan lebih protein berbanding orang lain.
  5. Kajian mendapati, apabila badan menerima kandungan protein yg tinggi menyebabkan otak menerima hormon pembuka selera dengan lebih RENDAH. lebih banyak protein, lebih kenyang.
  6. Gaya diet yg tinggi protein sangat terkenal kerana kajian mendapati protein dapat mengekalkan rasa kenyang yg lebih lama berbanding karbohidrat.
  7. Kekurangan protein boleh menyebabkan gangguan dalam tindakbalas kimia otak & emosi (mood). sarapan pagi yg tinggi protein boleh membaiki mood dengan menstabilkan gula dalam darh & kadar insulin.
  8. semakin usia meningkat semakin banyak badan kita memerlukan protein, kerana badan yg semakin tua semakin susah nak serap protein.
  9. Protein tidak di simpan dalam badan sepanjang masa, maka protein kena sentiasa di ganti
  10. waktu terbaik untuk ambil protein: Sarapan pagi - untuk tenaga & mood yg baik sepanjang hari & Sebelum tidur - semasa tidur otot di bina & protein membantu proses ini
  11. Untuk vegetarian, sumber protein lengkap boleh di dapati daripada kekacang & sayuran. tidak perlu ikan & daging untuk sumber protein
  12. Protein diperlukan untuk menghasilkan hemoglobin - bahagian dalam sel darah merah yang diperlukan untuk mengangkut oksigen ke seluruh tubuh.



Apa Kata Anda

In Category : ,
About The Author Suzie Ahmad Langkawi, Kedah, Malaysia Full time Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan 4 angka sebulan, Ibu kepada 2 cahaya mata. Nak tau cara menjana pendapatan 3-4-5 angka dengan Shaklee? SMS/Whatsapp: 0132650441. Terima Kasih kerana sudi singgah di blog saya.. :-). Facebook

0 comments

Post a Comment