Saturday, January 18, 2014

Susu banyak? Bagaimana?
Suzie AhmadSaturday, January 18, 2014 0 comments

Assalam...

Happy weekend semua... long weekend ye minggu ni.. dengan cuti thaipusam... bulan Jan ni banyak betul cuti.. aku?? dah duk umah.. tak terasa cuti ni.. terasa bila Ainin tak gi sekolah la.. kerja umah bertambah.. sebab? sebab Adam ade geng nak buat sepah. kalau dia seorang... dia agak mati kutu... *mode: pengsan!

ok rasa semua dah tau kan promo bulan ni Alfalfa... ha.. kontroversi korang.... masa promo alfalfa ni la pulak keluar macam-macam dakyah! bahaya la makanan kuda la... 
ok ape makanan kuda.. ade korang jumpa kuda kena kanser? ade? kalau kuda makan alfalfa.. korang yg makan daging kuda tu camne?

ok isu ni rasa dah pun aku kongsikan.. kenapa alfalfa ni bahaya.. ye bahaya & tak boleh di ambil oleh orang yg ade SLE.. yg ade ambil ubat utk cairkan darah.. bla..bla..bla... 
ape pun consult distributor masing-masing... nk consult dengan aku pun boleh.. 
malu bertanya sesat jalan. pastu buat keputusan ntah hape hape buat gelak dek orang.. malu beb malu... org lain ilmu penuh di dada.. yg ko? tak tau hujung pangkal pung pang pung pang.. org tengok.. geleng kepala senyum jer..

 ape pun aku dah 3 tahun consume alfalfa ni... alhamdulillah... mantop!!

Butik Kesihatan Online ada promo jugak... ha... ape tewww... 


untuk korang yg tengah nak cari milk boaster tu.. boleh la cuba 2 item ni... kenapa dengan 2 item ni?

sebelum tu nak citer 1 testi ni... sembang2 dengan seorang yg bekas customer aku.. kenapa bekas? sebab dia dah pun jadi ahli di bawah aku.. selepas menggunakan hampir setahun 2 produk ni, berkesan & dia pun menjadi ahli untuk kongsikan kebaikan Shaklee dengan yg lain..

ape citer? 
"Dina dah 2 tahun lebih dah kak, kalau dia tak menyusu dalam 2-3 jam cik B ni cekang penuh dengan susu, puaslah kalau menyusu" 

Apa kebaikan 2-2 produk ini?

ESP (Energizing Soy Protein)
- mengandungi asid amino yg lengkap
- bebas laktosa & kolestrol
- soya yg tidak di ubah suai secara genetik (Non-GMO)

Bayi memerlukan protein yang banyak untuk tumbesaran yang berkekalan & sempurna. Sumber protein yang baik seperti protein soya di dalam diet penyusuan amat penting untuk pengeluaran susu. Protein membantu dalam membina & mengekalkan sel-sel yang menghubungkan setiap bahagian tubuh. Ibu-ibu disarankan untuk mengambil sekurang-kurangnya tiga hidangan protein berkhasiat setiap hari.

Alfalfa Complex
- nama saintifik Medicago Sativa - Adalah gred yg tertinggi dikalangan tumbuhan alfalfa
- Juga dikenali sebagai "Raja Segala Tumbuhan"
- kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim & fitokimia

Alfalfa mengandungi banyak nutrient penting & pelbagai vitamin seperti vitamin K, A, B1, B6, C, E, Kalsium, Zink & Zat Besi. Semua bahan ini penting untuk pertumbuhan & perkembangan yang sihat. Alfalfa juga digunakan secara tradisional untuk meningkatkan pengeluaran susu ibu.
 
 
ha tu lah dia... tapi!!! kena jugak amalkan konsep "Demand vs Supply" - More demand more supply la kan.. kalau konsep dah betul pastu add on milk boaster tu hasilnya?? kebabomm!!

Bulan ni adalah promosi Alfalfa Complex (small/large)
Dapatkan package ini dengan harga SERENDAH RM160*  


dah la tengah harga murah pastu dapat extra  nota mini "Rahsia Susu Ibu" khas dengan pembelian dari blog ini @ page Butik Kesihatan Online..

dah tu? tunggu ape lg?

  
 

Apa Kata Anda

In Category : ,
About The Author Suzie Ahmad Langkawi, Kedah, Malaysia Full time Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan 4 angka sebulan, Ibu kepada 2 cahaya mata. Nak tau cara menjana pendapatan 3-4-5 angka dengan Shaklee? SMS/Whatsapp: 0132650441. Terima Kasih kerana sudi singgah di blog saya.. :-). Facebook

0 comments

Post a Comment