Wednesday, January 22, 2014

Masker di rumah
Suzie AhmadWednesday, January 22, 2014 0 comments

Assalam semua..

ada yg dah nak masuk tido ke? sebelum masuk tido meh sini nak share camne nak buat masker sendiri kat rumah.. mudah je.. meh sini nak ajar.. nak cantik kan... hihi..

Bahan-bahannya:-

1. Plain Yogurt. ha tak payah la nak ade perisa bagai.. nanti elok2 boleh tido dengan aman tetiba kena tido ngan semut penuh kat muka. tu kalau semut. kalau binatang lain? hihi..
2. ESP Shaklee. ehhh boleh buat masker ke? la bulih haihhhh... hihi.. ni kan protein...macam korang duk tepek putih telur tu... lebih kurang je fungsinya...

dah 2 ni jer bahannya... mudahkan... luar dalam jaga kecantikan kulit... 

Cara-cara nak buat:

1. ambik suku sudu kecik jer ESP. tak yah banyak.. sikit jer... 
2. ambik suku sudu plain yogurt.. mix kan dengan ESP tadi. agak2 likat sangat ambik suku sudu air tambahkan sikit.. sikit jer... 
3. tadaaaaaa..... dah jadi dah...... maka boleh lah ambik jari (2 jari - jari telunjuk & jari hantu) sapukan & ratakan ke seluruh wajah.. tak yah la nak formal sangat nak p carik berus masker bagai.. guna jari pun boleh.... 
dah rata bawak2 la gi tido ye.. 
ok akak dah ready nak gi tido ni.. hihi... selamat mencuba ye... 
esok senang je nak cuci.. gosok-gosok bagi keluar daki2 kat muka tu pastu cuci macam biasa... segar je rasa kulit tu.. tak caya? cuba sendiri baru tau!... hihi...

Tujuan masker ni adalah untuk merata kan kulit wajah. mencerahkan kulit & buang kotoran yg ada kat muka... tambahan kulit makin tegang.. toing.. toing... hihi...

selamat mencuba....

sesiapa yg belum ada ESP boleh dapatkan ESP dari saya... 




Apa Kata Anda

In Category :
About The Author Suzie Ahmad Langkawi, Kedah, Malaysia Full time Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan 4 angka sebulan, Ibu kepada 2 cahaya mata. Nak tau cara menjana pendapatan 3-4-5 angka dengan Shaklee? SMS/Whatsapp: 0132650441. Terima Kasih kerana sudi singgah di blog saya.. :-). Facebook

0 comments

Post a Comment