Wednesday, May 15, 2013

Rahsia Tawaf
Suzie AhmadWednesday, May 15, 2013 0 comments

Assalam....

aishhh ape citer korang ek... lama tak berjenguk sini... sorry busy skit ngan wedding adik.. Alhamdulillah semua dah selesai & selamat weekend baru ni... nanti kita up picture ye... sb sekarang camera pun duduk kat Bangi lagi... 

Sekarang nak citer pasal rahsia tawaf.. sebagai umat Islam aku pun teringin sangat nak jejak kaki ke Tanah Suci... In Shaa Allah... kalau di seru untuk menjadi tetamu-Nya sampai la aku.. doakan je la ek...
Kenapa kebanyakkan jam adalah ANTI TAWAF??

untuk pengetahuan semua, semua yg ada di alam ini bergerak mengikut hukum tawaf. tapi kenapa jam tidak? sebab fitrah manusia dah tak selari dengan fitrah alam..

Pusingan tawaf yang ada di alam semesta ini menrupakan fitrah. Allah telah tentukan hukumnya sebegitu sejak galaksi ini diciptakan. Hukum alam ini bergerak ke arah pusingan tawaf, dan ianya ke arah kanan.
Manusia cipataan tuhan sepatutnya selari dengan fitrah alam. Bersebab besar apabila aktiviti TAWAF sentiasa berputar ke arah kanan. Sebarkan rahsia pusingan TAWAF kepada seluruh umat manusia 


Kesan TAWAF Pada Jasad Manusia.


1.   Pergerakan ke kanan atau melakukan pusingan ke kanan mengimbangi sistem otak.
2.   Pergerakan melakukan pusingan ke kanan mengimbangi tulang belakang anda.
3.   Membersihkan darah dari ion positif berlebihan akibat radiasi luar yang terperangkap.
4.   Meningkatkan fungsi sistem imun, antibodi dan hormon tubuh badan
5.   Merangsang daya tumpuan
6.   Mengekalkan potensi diri yang optima
7.   Mengimbangi kedua-dua hemisfera otak kiri dan otak kanan
8.   Mengawal tekanan perasaan
9.   Meningkatkan daya keyakinan & semangat
10. Mengawal, mengimbangi, mencegah dan merawat kanser

Kesan TAWAF Pada Rohani Manusia
menjadi pengimbang semulajadi setiap detik kiri & kanan
- memenuhi falsafah hukum 7 kuasa Tenaga Tuhan iaitu:

1) Kebenaran mengatasi kesilapan
2) Kelajuan mengatasi kelewatan
3) Kemudahan mengatasi kejutan
4) Kestabilan mengatasi kucar-kacir
5) Kekuatan mengatasi kelemahan
6) Keuntungan mengatasi kerugian
7) Kejayaan mengatasi kegagalan
 
Semoga mendapat manfaat.credit: Alin
 

Apa Kata Anda

In Category :
About The Author Suzie Ahmad Langkawi, Kedah, Malaysia Full time Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan 4 angka sebulan, Ibu kepada 2 cahaya mata. Nak tau cara menjana pendapatan 3-4-5 angka dengan Shaklee? SMS/Whatsapp: 0132650441. Terima Kasih kerana sudi singgah di blog saya.. :-). Facebook

0 comments

Post a Comment