Tuesday, February 5, 2013

Pasangan Kekasih Yang Terlanjur.
Suzie AhmadTuesday, February 05, 2013 0 comments

Firman Allah S.W.T: “Dan janganlah kalian mendekati zina. Sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji dan suatu jalan yang buruk.” (Al-Israa’: 32)

Credit to: Que Achmad


Wanita 1 : Betul U sayang I ??Lelaki : Ye sayang, I tak tipu.Wanita 1 : U nie, jangan laa pegang2 I..Lelaki: I pegang sikit je sayang..
Wanita 1 : Tak nak laa.. Kalau terlanjur macam mana?


Lelaki : Kita kahwin laa.. I jumpa keluarga u ..Wanita 1 : Betul? U nak kahwin dengan I?Lelaki : Betul sayang.. Sumpah.. U diam je.. Jangan cakap apa-apa. I pegang sikit je.. Boleh ye sayang??Setahun selepas itu. . .Wanita 1 : Sampai hati.. U tipu I.. Dulu U kata nak nak kahwin dengan I.. Tapi bila U dah dapat. U nak kahwin dengan perempuan lain..Lelaki : I lelaki, U ingat I nak kahwin dengan perempuan yang senang-senang I boleh dapat? I nak perempuan yang suci.. Bukan macam U, yang senang-senang bagi tubuh pada lelaki yang bukan bergelar suami. U ingat I bodoh nak kahwin dengan U?Wanita1: Sampai hati U cakap macam tu, dulu.. Masa U nak, macam-macam janji manis U bagi. Tapi sekarang U salahkan I?Lelaki: I lelaki.. I cuma nak uji U je.. Tapi dah U bagi, I ambil laa. .Wanita1: U memang lelaki tak guna.. I menyesal kenal dengan U..Lelaki: U menyesal? Tapi I puas.. Jangan lupa datang kenduri I nanti.Wanita1: U akan dapat balasannya nanti . .
Lelaki tersebut kemudiannya mendapat jodoh wanita yang diimpikannya.. MALAM PERTAMA LELAKI DAN WANITA YANG BARU DINIKAHINYA.

Lelaki: Sayang… I love U so much..

Wanita 2: Me too sayang..

Lelaki: I bertuah kahwin dengan U.

Wanita 2 : I pun, sayang.. I ada something nak beritahu kat U..

Lelaki: Apa dia sayang?

Wanita 2 : Sebenarnya.. U bukan lelaki pertama yang tidur dengan I.. I pernah tidur dengan semua teman lelaki I.. Untuk suka-suka je.. Cari kepuasan sebelum kahwin.. Tapi bila nak kahwin, I cari lelaki baik macam U untuk jadi suami I.. U tak kisahkan?

Lelaki: WHAT?????????????????? (terkejut)

Allah S.W.T berfirman, “Perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat dan lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.” (An-Nur’:26).


Apa Kata Anda

In Category :
About The Author Suzie Ahmad Langkawi, Kedah, Malaysia Full time Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan 4 angka sebulan, Ibu kepada 2 cahaya mata. Nak tau cara menjana pendapatan 3-4-5 angka dengan Shaklee? SMS/Whatsapp: 0132650441. Terima Kasih kerana sudi singgah di blog saya.. :-). Facebook

0 comments

Post a Comment