Thursday, February 14, 2013

Fakta Collagen
Suzie AhmadThursday, February 14, 2013 0 comments

Assalam...

jarang bercerita dah ngan korang kan.... Alhamdulillah harini masuk bonus Shaklee... tengah2 bulan time sesak sapa nak bagi ye tak... atas usaha jugak... Alhamdulillah berjaya mencapai 3 figure.. sedang menuju ke arah 4 figure... mahu bersama2 mendaki puncak? jangan segan2 call/sms/whatsapp ke... 0132650441

arini nak citer pasal collagen... dah macam2 jenis collagen ada kat pasaran.. ada yg murah ada yg mahal... cmne nak pilih? semua claim collagen diaorang bagus... cara nak makan pun macam2.. sampai ada yg mengarut2 cara makan pun ade... geleng kepala ahkak wokeyyy......

untuk pengetahuan u all... collagen akan musnah bila berada pada suhu yg tinggi... so renti-renti kan le kata org perak kalau ade collagen yg kena rendam, basuh, rebus bagai tu ye... sia2 usaha korang last2 habuk pun tarak.. makan hampas... ade yg bergred2 bagai... ishhh kalau korang nengok rupa asal menda alah tu dtg dari mana sah2 korang tak mo kan.. sap2 nak tau sila la whatsapp i ye... nt i forward gambar asal collagen yg kena rendam rebus bagai tu ye... 

lagi 1 kalau korang nak carik collagen make sure korang tahu size molekul collagen tu ye.... kenapa size molekul collagen tu penting??? ada sebab.... sebab hanya collagen yang bersize molekul 3,000 dalton ke bawah sahaja yg boleh di serap oleh cell... kalau size molekul ni sangat besar collagen ni td tak dapat di serap ke dalam badan tapiiii..... just pass through the body without ever having been used... ha... speaking London akak dikk....

ok ni ada 1 lagi perkongsian nak kongsi ngan korang semua... kategori Collagen.... which one is the best??

#1: Collagen dari tumbuh- tumbuhan
Paling murah sebab senang je kot nak petik tumbuh-tumbuhan ni. Tapi, daya serapan ke dalam tubuh adalah sangat rendah. Biasa collagen jenis ni yang ada rasa manis, sedap, etc. Tapi jangan tak tahu, biasanya kalau collagen tu manis, maksudnya KANDUNGAN PEMANIS dalam collagen tu adalah lebih tinggi dari kandungan collagen sendiri. Maksudnya kita BAYAR HARGA PEMANIS SAJA, harga collagen takde ape pun sebab kandungan collagen dalam tu rendah

#2: Collagen dari haiwan
Biasanya dapat dari ayam, lembu atau babi. Banyak digunakan sebagai suntikan collagen. Collagen dari sumber haiwan ni terdedah kepada pelbagai jenis PENCEMARAN KIMIA. Industri Collagen memang maklum Collagen jenis ni kurang selamat dan kurang bersih. Ye lah nak kasi ayam gemuk, kena suntik hormon. Nak bagi lembu makan, kena bagi rumput yang disembur pesticide. Kira susah lah nak cari sumber haiwan tapi betul-betul bebas bahan beracun atau bahan kimia.

#3: Collagen dari sumber marine
Collagen yang paling berkualiti tinggi. Orang Jepun dah lama guna marine sourced collagen untuk rawat sakit sendi. Sebab apa bagus? Sebab sumber marine yang shaklee ambil adalah daripada ikan merah yang duduk di lautan dalam (deep ocean) Lautan dalam ni kalau nak tahu, kalau kita manusia nak pergi pun kena hati-hati, takut burst. Kena pakai equipment bagai untuk elak otak dan kepala rosak. Kalau kereta duduk kat kedalaman tu pun, boleh kemek.


credit: Vitamin Kiosk

Pilihan ahkak??





 


Apa Kata Anda

In Category : ,
About The Author Suzie Ahmad Langkawi, Kedah, Malaysia Full time Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan 4 angka sebulan, Ibu kepada 2 cahaya mata. Nak tau cara menjana pendapatan 3-4-5 angka dengan Shaklee? SMS/Whatsapp: 0132650441. Terima Kasih kerana sudi singgah di blog saya.. :-). Facebook

0 comments

Post a Comment