Wednesday, January 16, 2013

Shaklee Israel???
Suzie AhmadWednesday, January 16, 2013 4 comments

Assalam...
lama tak update... korang apa kabo....? hehehe macam ramai jer yg baca... AAK?? -  Ada Aku Kesah?? rugi la sapa yg tak baca sebab banyak ilmu aku kongsi ngan korang....

ha arini nak story skit pasal Shaklee & Israel... ada kena mengena ke?? meh baca sini so korang akan lebih paham...

pssttt aku copy bulat2 jer ni from MamaFaiz.com , tak reti nak olah ayat tu camne....

credit to: MamaFaiz 

Okeyla... saya update blog ni sekadar nak share sedikit tentang isu Shaklee dan Israel. yg akhir2 ni ramai anak buah tanya saya .Benar ker Shaklee sekongkol and ada fund Israel..lagi2 dgn tersebar dan membiaknya link kenesethisrael.com tu... saya snyum jer.. sbb saya dah lama tahu dah.. semua tu tak benar.. kalau tak.. takkanlah saya setia lama dgn Shaklee (cuma mungkin belum berbelas tahun) ... takkanlah sy tergamak nak aniaya kaum seagama saya...
Saya sebenarnya dah aware dah pasal link kensethisrael tu.. sebelum isu palestin ni lagi...malah dah semuka face to face dgn management Shaklee....Mereka dah pun sahkan yg ianya Shaklee Independet Distributor bukan website Shaklee. Ramai ingat Shaklee ada fund ke israel. sedangkan website tersebut terang2 menyatakan yang ianya adalah inisiatif org perseorangan(indepedent distributor). Dlm kes ni apa yg sy boleh jelaskan adalah Shaklee takde hak nak tentukan bagaimana ahli2nya nak spent duit bonus mereka...Cthnye saya dpt bonus besar in Shaklee...kemudian sebahagian percentage tu stiap bulan saya fund ke badan2 Islam sedunia..  itu hak saya .takde kene mengena dgn Shaklee.. org agama lain tak bolih blame Shaklee dan cop Shaklee fund ke certain badan..... sama jugak dlm kes mamat yg fund ke israel tu..... Sbb tu kene baca betul2 link mamat tu sblum cop sesuatu itu salah atau benar..... 
Sbb tu saya senyum je bila timbul isu ni..tak melatah dah....biarlah org nak kata apa... yg sy tahu dn yg kita perlu tahu dan muhasabah.. sejauh mana sumbangan kita terhadap agama kita.. dan lately saya tgk total sales anak2 buah saya dlm group Jutawan.. dah masuk angka juta2..Gembira rasa hati jika bonus besar yg masing2 peroleh dpt kita sumbangkan ke bdn yg sepatutnya... daripda kita pung pang pung pang ckp byk tapi tak buat ape.. yer tak.. 
Mari saya kongsikan.. mungkin ramai yg tak tahu kisah Saiyyidina Uthman membeli perigi  utk umat Islam.. beli dari Yahudi okey.. bukan saje2 bli..tapi sbb tu satu2nya sumber air yg ada tapi dijual pada harga yg sangat tinggi.. kalau org biasa tak mampu nak bli...jadi utk meringankan beban kaum Muhajirin. ..Saiyyidina Uthman membelinya dan mendermakan buat umat Islam... nampak tak pointnya.. tu kelebihan berduit... bukan kata haram bli dgn yahudi..tapi tgk pada keadaan... Syukur ada umat Islam yg berduit time tu...  
Jadi sekarang ni... mari kita check apa sumbangan kita... sejauh mana kita berusaha nak berubah nasib kita..sejauh mana kita nak jadi org Islam yg berduit....sy tak tahu bagaimana org lain semua.. yg sy tahu..sy yakin apa yg sy buat... i wanna be a billionaire and help peoples... :) ..kerana dlm biz Shaklee.. semua org berpeluang utk menjana income sehingga 6 angka sebulan...bukan saya sorang jer... ianya realiti.. bukan fantasi... tak kenal tak cinta.. tak amal tak rasa... Dan bagi saya.. I have strong faith in what I'm doing now..and the love is getting stronger everyday..
“Hikmah itu adalah barang tinggalan milik orang mukmin, siapa sahaja yang menemuinya, maka dialah yang lebih berhak keatasnya.”
ok sekarang dah paham??
so nak sebarang supplement Shaklee?? boleh order ngan aku ye.... jgn segan2.....
nak sambung keje plak.... anything??... contact je aku k.....


Apa Kata Anda

In Category :
About The Author Suzie Ahmad Langkawi, Kedah, Malaysia Full time Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan 4 angka sebulan, Ibu kepada 2 cahaya mata. Nak tau cara menjana pendapatan 3-4-5 angka dengan Shaklee? SMS/Whatsapp: 0132650441. Terima Kasih kerana sudi singgah di blog saya.. :-). Facebook

4 comments:

  1. Thanks for sharing infomation..blh masuk dlm notebook nie..;)

    ReplyDelete
  2. ramai yg salah faham.. so saya perbetulkan

    ReplyDelete
  3. Salam, sy follow blog sis n sis follow blog sy yer...jemput masuk ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. TQ for your support.

    ReplyDelete