Friday, November 30, 2012

My 5th anniversary & Phone yg hilang
Suzie AhmadFriday, November 30, 2012 0 comments

Assalam...
dah hari Jumaat.. pejam celik pejam celik.. hari berlalu & terus berlalu...
agak berhabuk skit blog ni sebab lama berdiam.. ketandusan idea nak citer apa ngan korang.. byk benda yg nak cerita tp tak tahu nk mula yg mana & apa yg nak di cerita...

25 Nov 2012 - My 5th anniversary...
- banyak benda yg aku dah lalu dalam masa 5 tahun tu.. suka duka..nangis.. ketawa... 
so far? entah susah aku nak cakap... ikut kata org bila dah 5 years perhubungan akan lebih stabil.. tapi.. susah nak cakap.. biasa la mesti ada pasang surut & aku kena sentiasa bersedia dengan apa sahaja kemungkinan.. 
alhamdulillah sejar berkecimpung dalam perniagaan Shaklee hati aku lebih terbuka.. lebih tenang... lebih redha... lebih motivasi... segalanya adalah lebih... kenapa?? sebab buat Shaklee ni bukan sahaja berniaga tapi kami ada group yg support each other.. give motivation.. give the spirit.. & dari group ni jugak aku belajar mendidik hati.. Alhamdulillah lebih 5 bulan aku join Shaklee aku skrg lebih tenang hati.. lebih bermotivasi.. segalanya adalah lebih.. yg penting sekali kesabaran aku jugak meningkat... syukur... 
on my 5th anniversary ade surprise gak la... actually mula2 rasa sedih gak bila En.Hubby mcm tak igt jer... eh! mau tak.. dia hilang malam tu ntah g lepak mana ntah ngan adik ipar dia.. tgl aku kat hotel ngan anak2.. kenapa tido hotel?? ha tu lain citer plak.. tgu entry lain k.. kul 12 lebih En.Hubby ada la call.. aku tak angkat pun sb dh tdo.. igt dia nak call semula.. ehhh... takde makne.. tak call balik pun
dia balik tak wish pun terus je tido... aishhh lupa la tu.. menyampah!! dulu belum kawin date bila last aku period pun dia ingat.. tu la lelaki belum dapat bukan main...typical malay man... hahha... ( ada yg marah kang aku kuar statement mcm ni hehe..)
esok aku up kat fb.. hahaha.. bengang wehhh.. bole ko tak ingat tarikh ko akad? tarikh ko ambil tanggungjawab dari mak bapak aku.. tarikh ko berikrar... boleh tak igt?? haloooo... sape yg fren aku tau la ape aku merepek kat fb... hahaha... (ampun bang.....)
tp yg aku merepek tu kat wall dia.. kat wall aku baik2 je wish aku.. hihi... itu bila aku dah bertenang sikit la.. baru up... hihi..
1 hari tu En.Hubby memang dengan aku.. sb kami kat Kluang tgk adik ipar aku yg baru bersalin.. bila balik semula ke Sri Jaya, kami bersiap la nak balik KL after bola habis (kononnyer...) lepas siap kan budak2.. aku duduk la sorang2 terselit tepi sofa (HP tgh charge) sambil nengok2 fb.. yg lain2 sume kat dapur... 
tetiba si Ainin jerit... Ibu! Ibu! hari jadi.. hari jadi... elok aku angkat muka... waaaaaaaaaa terharu i tau!! En.Hubby bawak kek yg berlilin wish.. Happy Anniversary.... malu la i... hahaha gediks!
habis citer anniversary aku yg very simple!! xbole la nak sambut over2... nxt month En.Hubby punye birthday & also my birthday... ha kita sekalikan jer.... kalau every special day nk sambut gile2... aku la yg gila kang.. mana ongkosnya...??? ha ni nk citer 1 benda lg... mau nangesss!!
Phone daku hilanggggggggggggggg... di buang & di curik!! 
ntah bila tau dah di curik aku semacam dah redha je ngan apa berlaku walaupun rasa macam ralat skit..
so citer nya aku tak de phone la sekarang.. kalau ada antara korang yg sedang cuba contact aku sila la email noorsuziela@yahoo.com tak pun PM je kat fb.. jika lambat dapat reply.. maaf la ye.. aku cuba reply secepat mungkin k....
camne boleh hilang??? 
aku letak phone kat sofa.. aku g mengambil barang kat store. nak packing barang yg nak di pos esok.. sekejap je.. anak aku si Adam telah berjaya mencampak kan phone aku ke bawah.. bukan jauh pun.. umah aku tingkat 2 jer... bila aku turun bawah phone dah tak de hanya sarung phone je yg dah tercampak dalam longkang... nasib ko la si pencurik! ko tak bole buat ape pun dengan phone tu.. sebab... phone tu ada password... ko g reset password kat kedai pun belum tentu dapat sb nak reset password ko perlukan apple ID aku beserta password.. kalau ko jual pun kesian kat org yg beli tu sb phone aku tu sana sini penuh ngan password... too bad..... kesimpulannya.. ko tolong la simpan buat ikan masin phone aku tu ye.. aku sayang phone aku tu sb tu hadiah birthday aku 2tahun yg lepas... tak pe la takat tu je jodoh aku ngan phone tu... byk jasa dia... info customer pun byk gak dlm tu.. termasuk testi yg aku belum up dalam fb... kena la aku start all over again... tak pe... dugaan org nak jadi kaya memang mcm ni (ceeewaaahhh!).. byk halangan... 
InsyAllah ada yg lebih manis menunggu... Amin.....................

-END-

Apa Kata Anda

In Category :
About The Author Suzie Ahmad Langkawi, Kedah, Malaysia Full time Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan 4 angka sebulan, Ibu kepada 2 cahaya mata. Nak tau cara menjana pendapatan 3-4-5 angka dengan Shaklee? SMS/Whatsapp: 0132650441. Terima Kasih kerana sudi singgah di blog saya.. :-). Facebook

0 comments

Post a Comment