Monday, November 12, 2012

Eczema & rawatannya
Suzie AhmadMonday, November 12, 2012 0 comments

Assalam...
Happy Monday!!

Cuti sekolah dah mula dah... panjang pulak tu... ada plan nak gi mana2 ker?
aku??? ntah budget tak berapa nak ade... huhu... cian Ainin...cuti sekolah tak de g mana.. tp........ tak tau la esok lusa kalau ade budget... aku ni jenis rancang2 memang tak jadi.. kene terkejut terkejut baru menjadi hehhehe....

Nak citer pasal eczema.. pernah dengar tak eczema?

Eczema adalah gangguan kulit yang sering berlaku pada kanak-kanak dan orang dewasa. Dermatitis Atopik atau Eczema adalah satu keradangan kulit yang kering dan berasa gatal. Keadaan kulit ini muncul pada siapa pun dari bayi hinggalah orang tua.

banyak faktor yg menyumbang kepada eczema sebenarnya.. antaranya...

  • Perubahan suhu bilik secara tiba-tiba, senaman yang teruk dan cuaca yang panas dan lembap.   
  • Sentuhan dengan rumput atau pasir. 
  • Pakaian sintetik (sebagai contoh nilon) atau sakhlat.
  • Penggunaan sabun berubat, mandi buih, air panas (yang cenderung membuang minyak semula jadi daripada kulit) secara sering.
  • Asap rokok. Di dalam bilik yang tertutup, asap dan wasap akan merengsakan kulit.
  • Bulu anjing dan kucing. Semua binatang peliharaan yang berbulu akan menjadikan ekzema lebih teruk.
  • Makanan yang merengsakan dan air liur. Jus asidik dalam buah-buahan sitrus. Sebagai contoh buah oren dan sayur-sayuran seperti tomato boleh menyebabkan ekzema di sekeliling mulut.      
Masalah ni takde ubat specific, bukan mcm demam, telan ubat demam, baiklah esok lusa... Tapi, dgn supplement, ia akan dapat mengurangkan masalah eczema ni supaya tak melarat... 

Jom tgk testi dari pengguna Shaklee mengenai eczema mereka...!!

Beeha (Consume ESP + Nutriferon)
since saya ade eczema, resdung n asthma.. so kak Cery MamaFaiz suggest ESP n nutriferon memandangkan asthma yg teruk..tu pon pas baca blog kak cery satu hari tah berapa kali utk get the confident tuu..ehehe... so consume nutriferon everyday and esp 2kali sehari.. x smpai 2mggu, alhamdulillah, xsedar lgsg masalah eczema, allergy kulit dah ilang! magic kan.. dah xperlu laa nak sapu2 cream farmasi macam2..hanya org yg ade masalah eczema n kulit aje yg tau betapa susahnye kalau datang tang gatal2 tu.. blom lg kulit jd xcantik, berkudis lg.. tp alhamdulillah sgt.. satu masalah ilang.. 
kulit muka rs makin better..
Pn Fida (Consume ESP, Set B , Nutriferon, Omega) 
fida punya ekzema dah tinggal 10% lagi nak baik.. maksudnya gatal2 dah hilang, tinggal nak elokkan kulit kering je.. alhamdulillah, berkat consume shaklee and tawakkal pada Allah..

Cmne?? ok? Jom dapatkan ESP & Nutriferon hari ini... eczema bukan bermakna dunia korang dah berakhir... semua penyakit ada penawarnya kecuali MATI... usaha selagi daya...
korang pun boleh add on Basic H utk buat mandi & Herbal Blend utk losyen...  kenapa takut hendak mencuba?....




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

** Testimoni ini adalah pengalaman sendiri dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 

 


 


Apa Kata Anda

In Category : , ,
About The Author Suzie Ahmad Langkawi, Kedah, Malaysia Full time Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan 4 angka sebulan, Ibu kepada 2 cahaya mata. Nak tau cara menjana pendapatan 3-4-5 angka dengan Shaklee? SMS/Whatsapp: 0132650441. Terima Kasih kerana sudi singgah di blog saya.. :-). Facebook

0 comments

Post a Comment