Tuesday, October 9, 2012

nak kurus dengan cepat?
Suzie AhmadTuesday, October 09, 2012 1 comments

Assalam...

Lama tak berupdate.. a little bit bz dengan benda yg ntah hapa hapa... hehe.. bila nak update tetiba tak de idea pulak.. ha camno? ape nak citer?
banyak kongsi story about product hanya dalam FB page "Butik Kesihatan Online".. yela bole update thru phone jer sambil2...
ok sesiapa yg belum tahu aku siapa meh sini dekat skit nak story... 
Saya.. Suzie, Shaklee Independent Distributor with ID 884507, jika ingin kan sebarang konsultasi & juga mendapatkan produk Shaklee boleh menhubungi saya seperti di bawah: 
macam biasa.. aku punye mukadimah memang macam tu....

psttttt.. mai sini dekat sikit... nak citer camne korang boleh kurus dengan cepat...haa.. ni yg ramai nak tahu.. actually aku pun dah boring nak dengar korang merungut pasal gemuk.. gemuk..buncit..buncit.. tak habis2... ehhhehe jgn marah.... meh sini nak citer camne korang boleh kurus dengan cara yg cepat...
Sebelum tu korang kena paham.. konsep berat badan & penurunan berat badan..
Kajian mendapati pengambilan makanan berlemak BUKAN FAKTOR UTAMA yang menyumbang kepada kegemukan. Tetapi, jawapannya adalah – ketidakseimbangan penggunaan kalori.

Jumlah kalori yang diambil dari makronutrien harus diseimbangkan dengan kalori yang digunakan oleh tubuh untuk metabolisma (RMR), aktiviti fizikal dan TEF (thermal effect of food). Sekiranya yang diambil tu berlebihan dari yang digunakan.. apa jadi? Ia tidak akan dikeluarkan sebaliknya disimpan dalam tubuh sebagai LEMAK SIMPANAN. 

Program diet adalah satu cara, dan harus ingat, PRODUK KURUS BUKAN SATU MAGIK
kan sekarang ni sibuk dengan macam2 jenis produk kurus.. kalau korang tidak mengubah lifestyle korang tak de makne produk kurus itu sendiri...
 
dah tu camne nak buat??
Pertama, korang HARUS menstabilkan persamaan CALORIE IN = CALORIE OUT. Secara amnya, mesti kurangkan mengambilan kalori dan lebihkan aktiviti fizikal

Bila kita kurang makan, makan tubuh kekurangan nutrisi, betul? Namun harus ingat, bila tubuh kurang nutrisi ia menyumbang kepada kehilangan jisim otot

Produk kurus tidak menjadikan kita kurus pun sebenarnya tetapi menggantikan nutrisi yg hilang semasa kita berdiet tadi..jadi bila berdiet kita still kena ambil produk kurus untuk menggantikan nutrisi yg hilang...
 
produk kurus yg kita ambil perlulah menpunyai ciri2 berikut:
  1. Memberikan nutrien yang mencukupi.
  2. Melindungi otot.
  3. Indeks glisemik yang rendah.
  4. Penggunaan bahan2 asli bebas GMO.
  5. Mengandungi makro & mikro nutrien penting.
  6. Diuji secara klinikal
(semua ada dalam Shaklee ESP!!)

Yang penting, look for the facts, not fads. Jangan tertipu dengan testimonial semata-mata, sebab testimonial orang boleh tipu tau!!

kalau nak tahu cuba sendiri & anda jadi testimonial itu.... (credit)

Harga terbaik october:
 
Pendek cerita...
♥ Nak KURUS cari ESP..
Nak GEBU cari ESP..
Nak ANJAL cari ESP..
Nak KULIT CUN muda remaja cari ESP..
Nak Sihat Cari ESP..
Nak kenyang cari ESP..
Nak Bertenaga Cari ESP..

Suzie Ahmad
ID 884507
0132650441
noorsuziela@yahoo.com

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease


 
 



Apa Kata Anda

In Category : ,
About The Author Suzie Ahmad Langkawi, Kedah, Malaysia Full time Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan 4 angka sebulan, Ibu kepada 2 cahaya mata. Nak tau cara menjana pendapatan 3-4-5 angka dengan Shaklee? SMS/Whatsapp: 0132650441. Terima Kasih kerana sudi singgah di blog saya.. :-). Facebook

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete