Monday, October 29, 2012

Cukup sabar kah kita? Cukup syukur kah kita?
Suzie AhmadMonday, October 29, 2012 0 comments

Assalam...
Happy Monday...
Lama tak update sebab sibuk + bila nak update ketandusan idea...
hari ni tak nak celoteh panjang cuma nak share ngan korang semua mengenai sabar & syukur..
cakap memang senang.. senang jer.. tapi bila nak buat?? ini adalah fasa yang sedang aku lalui untuk cabaran 12bulan.. hampir 4bulan berlalu masih dalam fasa mendidik hati... jom kita audit diri sendiri.. cukup kah kita bersabar? cukup kah kita bersyukur?
credit: http://mysuperkids.net
 
Rukun Sabar
  1. Menahan diri dari sikap tak puas hati terhadap segala ketentuan Allah
  2. Menahan lisan dari keluh-kesah
  3. Menahan anggota badan dari perbuatan yang dilarang Allah
Rukun Syukur
  1. Menghargai nikmat Allah dengan hati
  2. Mengucapkannya dengan lisan
  3. Menzahirkan dengan perbuatan, yakni terus berusaha dengan usaha yang terbaik dan mendekatkan diri pada-Nya
Syukur adalah medium menarik nikmat Allah yang sangat kukuh dan ampuh. Kata Umar b Abdul Aziz “Ikatlah nikmat2 ALlah dengan bersyukur pada-Nya”
 


Apa Kata Anda

In Category :
About The Author Suzie Ahmad Langkawi, Kedah, Malaysia Full time Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan 4 angka sebulan, Ibu kepada 2 cahaya mata. Nak tau cara menjana pendapatan 3-4-5 angka dengan Shaklee? SMS/Whatsapp: 0132650441. Terima Kasih kerana sudi singgah di blog saya.. :-). Facebook

0 comments

Post a Comment