Monday, September 10, 2012

Parents nak g mengerjakan haji. nak bg ape ye...?
Suzie AhmadMonday, September 10, 2012 0 comments

Assalam... & Salam Isnin semua...

hari ni dah 23 syawal. habis syawal lepas ni sibuk la kita umat Islam dengan keberangkatan jemaah haji ke tanah suci.. mesti ada antara kita nk bg yg terbaik kan utk parents kita.. nak bg ape ye?? biasa kita akan bg telekung ke al-Quran ke bekal untuk ke sana.. tak salah pun.. bole jer nak bg... ape kata kita cipta kelainan.. tambah lg bekal untuk parents kita semasa di sana...
aku boleh suggest kat korang vitamin2 untuk beri kan tenaga kepada jemaah haji nih...
 Performance Drink - untuk mencegah masalah pengdehidratan sepanjang berada di sana terutama waktu panas terik. Ianya juga baik demi memastikan jemaah haji ini sentiasa bertenaga sepanjang menunaikan ibadah. Bawak setin terus.. memang setin habis menurut CERY (yg dah g umrah awal thn ari tu) bancuh dlm botol air mineral dengan air zam2... sehari 2-3x minum, pasti best dan bertenaga... (credit)

Apekah Performance Drink ni?
Ia adalah minuman ahli sukan yg mengandungi imbangan elektrolit yg sempurna utk membantu mencegah dehydration seperti fungsi minuman elektrolit
Ia membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan



Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yg memberikan kita
tenaga berterusan tanpa mengganggu kestabilan gula dlm darah.(credit)

Kalsium @ Ostemetrix - ibadah haji memerlukan kudrat yang banyak maka keperluan kalsium juga tidak boleh dipandang remeh. Ianya sangat penting agar kaki tidak mudah merasa kebas atau bahasa lain terasa seperti sesemut atau lebih teruk boleh terjadi ialah kekejangan kaki akibat terlalu lama berdiri atau banyak berjalan.

Fakta.
Kalsium adalah mineral yang terbanyak terdapat dalam badan kita iaitu lebih daripada 90% bahan keras dalam tulang dan gigi. Ia diperlukan untuk pembentukan dan bagi mengekalkan tulang yang kuat serta gigi yang sihat. Ia juga untuk pembekuan darah, penghantaran gerakbalas saraf, dan kontraksi otot.
 Nutriferon - berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh @ immune booster. Mengandungi satu campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi yang berasal daripada biji labu, benih plantago, kuntuman bunga Japanese Honeysuckle dan bunga safflower.
bagus untuk antibodi & say goodbye to panadol & pain killer.. Nutriferon bekerja dalam dua cara~segera mengaktifkan sistem pertahanan imuniti dan juga menggerakkan "pasukan cari dan musnah' dalam sistem imuniti badan

So? apa lg kawan2.. sesiapa ade yg nak pergi haji or ade ahli keluarga or kwn2 yg nak ke sana... sediakan bekalan vitamin yg sesuai, Jangan  bergantung pada panadol or ubat2 segera.. mencegah lebih baik dari mengubati...

berminat? Hubungi saya..
Suzie Ahmad 
Phone/SMS/WhatsApp: 0132650441
email: noorsuziela@yahoo.com 

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
 




Apa Kata Anda

About The Author Suzie Ahmad Langkawi, Kedah, Malaysia Full time Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan 4 angka sebulan, Ibu kepada 2 cahaya mata. Nak tau cara menjana pendapatan 3-4-5 angka dengan Shaklee? SMS/Whatsapp: 0132650441. Terima Kasih kerana sudi singgah di blog saya.. :-). Facebook

0 comments

Post a Comment