Tuesday, August 28, 2012

Bon Voyage....
Suzie AhmadTuesday, August 28, 2012 0 comments

Assalam...
Selamat Hari Raya semua.. still dalam mood raya.. cmne dgn raya korang? best tak??
Raya tahun ni xde gambar raya... sob..sob.. xleh nk tunjuk ngan korang.. sb mmg xde..sekeping pun xde....
Nak buat cmne pg2 raya lepas solat Aidilfitri kami sekeluarga bersegera ke hospital menemankan adik ipar aku yg masih di hospital serdang.. kesian dia sorang2 kat spital.. pagi raya lak tu... ala...adik aku yg kawin bln 3 ari tu.. igt takkk?? xberapa nk igt cer tgk entry aku ms bln 4 ari tu.. 
Act.. kenapa dia masuk spital?? berita sedih gak la.. bln pose lak tuh... bb dia yg baru berusia 16 minggu dlm kandungan meninggal tanpa sempat melihat dunia.. selepas bb selamat di kebumikan ibunyer pulak di serang demam kuning.. pada malam raya pulak bapak mertua adik aku d masukkan ke hospital seremban sb paru2 berair... sb tu kami pg2 raya meneman kan wife adik aku ni..kesian kat dia...
panjang citer kan.. padahal nk citer xde gambar raya jer pun... al kisah d raya pertama..

After a week raya.. pada 25th Aug 2012.. kami menghantar pemergian BFF husband aku kat KLIA..wife dia further study ke Liverpool.. jauh ooo... 4thn.... 
act kami ni kira berkawan baik jugak la... geng2 g karok klu boring..lepak2 kat mamak ampang tu..ke lepak2 la mn2 area ampang, keramat, setiawangsa, wangsa maju... 

 Salam terakhir.... lama dorg ni berkawan... sejak sekolah.. sekampung.. bila nk g jauh mcm ni sedih la jugak.. menitik gak la air hingus masing2.. best buddy nk g jauh...
aku pun sedih gak tgk drama air mata kt airport tu.. aku sejak jadi ibu ni tgk kabhi kushi kabhi ghum pun aku nangis.. waaaaa..... sedang kan dlu aku lah sekeras2 manusia.. hahaha.. (kunun...)
terasa sgt la cepat masa berlalu.. rsnyer mcm baru je aku g tgk dorg kawin..rasa mcm baru jer berkenalan ngan si MAN COLOT (nama gelaran si man ni kat kg..)& EJA..rasa mcm baru je melawat si eja ni beranak kt ampang puteri tu...serius masa cepat sgt berlalu meninggal kan aku di belakang...
bila tgk penghijrahan kawan2 aku yg semakin ke depan terdetik dlm hati bila agknyer penghijrahan dlm hidup aku akan berlaku? aku sentiasa berfikir & terfikir ape nk buat utk aku wake up? bila nk keluar dari comfort zon? 
aku kene berusaha dengan lebih lagi supaya penghijrahan hidup aku akan berlaku..InsyAllah.. doa kan aku ye kawan.....
Selepas sesi air mata maka tiba lah ms utk berangkat... jauh aku termenung masa nih...
mcm2 yg ade dlm kepala aku... org lain dh jauh ke depan.. aku?? entah.. xtau nk cakap...

last pic... nanti 4thn lagi korang balik may be ade something yg akan berubah.. mana nak tahu kan?.. 4thn mcm2 bole jadi....
anyway.. Selamat Jalan to Eja & Man.. Gud Luck to Eja... nt balik bawak PHD.. bestnyer....
InsyAllah kalau umur aku pjg... kita berjumpa lg.. menitik jugak air mata yg aku tahan.. rs mcm lost something bila dorg g sana.. hehehe... xtau ape yg lost... but as long as u remember me our friendship never end....

-END-


 

Apa Kata Anda

In Category :
About The Author Suzie Ahmad Langkawi, Kedah, Malaysia Full time Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan 4 angka sebulan, Ibu kepada 2 cahaya mata. Nak tau cara menjana pendapatan 3-4-5 angka dengan Shaklee? SMS/Whatsapp: 0132650441. Terima Kasih kerana sudi singgah di blog saya.. :-). Facebook

0 comments

Post a Comment