Monday, July 16, 2012

kenapa nak mkn supplement pulak???
Suzie AhmadMonday, July 16, 2012 0 comments

As-Salam... selamat hari Isnin kawan2 & sapa2 la yg baca blog ni...
This is my 1st entry after jd Shaklee Independent Distributor. 
1st kita citer dlu ape itu Shaklee kepada yg tak tahu.. actually Shaklee ni dah ade dlm pasaran berpuluh tahun dah since 1915. sesiapa yg dah penah jd consumer mesti tau ape kebaikan Shaklee ni termasuk lah aku yg dah jd pengguna tegar Shaklee since 2011. huhu nmpk mcm baru jer lg.. tp mcm2 khasiat Shaklee yg dah aku rs. skrg ni aku sumbat jugak anak2 aku ngan vitamin Shaklee ni utk kesihatan yg berpanjangan...bkn la kata mkn Shaklee ni kita takkan dapat penyakit langsung kan... tp mencegah itu lebih baik dari mengubati..betul tak? Shaklee ni adalah vitamin semulajadi tanpa ade 'animal testing'.. ha.. see no animal testing ok.. semua secara semulajdi.. lebih 80,000 ujian kualiti dilakukan setiap tahun utk memastikan keberkesanan Shaklee ni & utk ketulenan..
korang tau x kajian di Malaysia telah di laku kan menunjukkan bahawa:
 - 2 dari 5 rakyat Malaysia dewasa ada masalah obesiti / gemuk!!
 - 1 dari 7 rakyat Malaysia dewasa ada masalah diabetis / kencing manis!!
 - 1 dari 6 rakyat Malaysia dewasa mati di sebab kan sakit jantung!!


huyooooo... takuuuuttttt..........


dah tu kenapa kena makan supplement pulak..??? ape kena mengena ye tak?? ok meh sini dik non akak nk citer kenapa nk kena mkn supplement..


1. Kita ni sering terdedah kepada pencemaran alam sekitar.. ha terutama yg duk KL (termasuk la aku ni ha..).. ya ampun bukak2 pintu umah asap bersepah sana sini. cuaca pun xberapa nk menentu dah sekarang ni.. senang jer nk dpt penyakit mcm selesema, demam, batuk - 3 beradik ni mmg senang sgt la nk dpt.. sb tu kita perlukan supplemet utk tingkat kan daya imunisasi badan.. ada paham adik2......? aii xkn 1 sebab je kan? ade lg.............meh baca ape sebab nyer lg..meh sini meh!


2. Mengamalkan gaya hidup yg xsihat. ha yg ni aku kompom (confirm).. ramai & sgt ramai jumlahnyer yg amal kan gaya hidup xpress.. apesal pulak ek?? aiii cuba citer kat akak ni berapa kali korg bersenam dlm seminggu?? ha berapa kali?? ha??? setahun sekali pun belum tentu?? aiyooo!! pas tu fast food?? sebulan sekali mesti punye....apa pasal syg oiii... sibuk?? xsempat?? xcukp masa? byk nk buat?? ha... sebab tu la kene amal kan supplement syg ku... bg topup2 mn2 yg x berapa nk sihat tu.... amacam? cukup x alasan2 tu? ape? xcukup??? xpe akak up lg!!


3. Buah-buahan dan sayur-sayuran mungkin terjejas atau tercemar. aiii kenapa pulak..... kan mkn sayur & buah tu elok... ok mari akak citer lanjut skit... kenapa buah & sayur tercemar.. semasa tumbesaran sayur & buah ni akan lalu beberapa proses. betul tak? kene baja, racun utk elak serangga rosakkan & mcm2 la proses sebelum sayur & buah ni sampai kat kita. in between mcm2 la dh merosakkan sifat sebenar sayur & buah2 ni. by the time smpi kita belum tentu dpt yg fresh pye sayur & buah.lain la klu kita tanam sendiri ye x? ade masa ke nk tanam sendiri dik non..... huhu.....


4. Kebanyakkan rakyat Malaysia makan mengikut selera rasa. ha yg ini amat la tepat. nk tau nape? xpyh g jauh2 tgu la raya nanti.. mak aiiii byk nyer mknan.. berminyak, berlemak, kolestrol... uiiiiiiii takuuuttttttt....... bkn xbole mkn... bole jer sape kata xbole... tp............ ha ade tapi..... agak2 la bkn mentekedarah mcm biawak (sorry kasar bahasa skit) ha pas tu mula la bising terdgr la ayat2 sadis nih "ala dh gemuk, bj raya thn lepas xbole pakai dh", "cmne nk kurus ni asyik mkn jer", "ha?? buncit!! cmne nk kempis kan perut nih!!", "adoii malasnyer nk bangun solat, berat mata bila dh kenyang".. aishh mcm2 lg la... 


ha....... tu baru sikit citer..kang citer pjg2 korang lak bosan nk baca... tp tgk la tu antara sebab2 utama kenapa perlu nya supplement dalam kehidupan harian kita.. cepat bertindak sebelum terlambat...


Kini Pilihan di Tangan Anda!!
Shaklee membawa Total Wellness Connection yg menghubungkan anda kepada kehidupan yg lebih sihat....


Mahu info lebih lanjut hubungi saya


Suzie Ahmad: 0132650441 (phone/sms/WhatsApp)
Email: noorsuziela@yahoo.com
Fan Page: Sihat itu Indah

Apa Kata Anda

In Category :
About The Author Suzie Ahmad Langkawi, Kedah, Malaysia Full time Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan 4 angka sebulan, Ibu kepada 2 cahaya mata. Nak tau cara menjana pendapatan 3-4-5 angka dengan Shaklee? SMS/Whatsapp: 0132650441. Terima Kasih kerana sudi singgah di blog saya.. :-). Facebook

0 comments

Post a Comment