Monday, September 5, 2011

Session with CEO (Part III)
Suzie AhmadMonday, September 05, 2011 2 comments

Salam Syawal......

Hari yg agak lemau nak buat kje sb dah seminggu cuti.... korg cmne? Raya ok? Aku tahun ni turn MR.HUBBY.. so ke Johor la aku..... ok raya pye citer nt N3 yg lain k...
sekarang nak citer pasal session aku ngan CEO yg xhbs lg...
Tp aku making short je la ek.. sb doc pye la melambak nak di siap kn sb mood b4 raya ari tu mmg kelaut!!!
ari tu stop kat citer yg xde kene mengene ngan PMS aku kan.. so skrg kitaorg baru la masuk nak citer pasal PMS aku... aku & CEO review aku nyer PMS & ade few item yg dia tukar & betul kan.. ha!! kan dah kene marah coz aku sign jer PMS w/out challenge ape yg ade dlm tu.. septt nyer aku fight mn yg aku rs xpuas hati.. don't sign jer.. biar la bos dah xde ke ape ke that's was my rights. so u should fight! terkedu akakkkkk.. betul ape yg dia ckp tuh.
dia dah betulkan sume & tambah pape yg ptt... so haruslah aku nyer PMS di calculate semula kan?.. ok... result is +ve!! wehuuuuu..... aku bkn lg dlm senarai PIP... & automatically dapat la min bonus... Alhamdulillah.....ade rezeki utk aku & anak2..cuma aku kene keje keras skit dari org lain... Syukur Ya Allah.... Syukur... Terima Kasih Allah.. ALhamdulillah!!
tp dlm pada tu aku try gak selit2 pasal special contribution award (i.e: Final Measure).. that one dia xbole nak buat ape2 coz that one is recommendation from SGM. wa..... nama aku & kawan2 yg lain xde mknenyer SGM tak nmpk la kitaorg ni ek?? Kejam Sungguh!!! dah la kitaorg di suruh turun utk sama2 berjuang nak siap kan benda tu supaya boleh di hantar on time.. bersengkang mata.. sudahnya kami di singkirkan begitu sahaja???!!! sangat!sangat ! tidak adil!!!!! tp ape nak buat kitaorg ni bukan jenis kaki bodek bos.... ade plak yg kaki kipas bos bbbbaaaaikkkk pye dapat la plak. kje dia ape? semua org ty kje dia ape? ooooo keje dia hanya kipas bos!! ty bos nak mkn ape minum ape.. ko dapat.. pas tu tak penah la plak bersengkang mata mcm kitaorg nih ko dapat! sb ape? sb ko bg air cond kat bos!!!xpe since CEO ckp that one is recommendation by SGM aku nak kata ape kan? terima je la wpun berbuku2 ni dalam hati menyesal aku tolong korang!!!
kesian kat kawan2 yg lain... kitaorg ade gak menyumbang tenaga.. wpun xla sampai berbulan2... tp hasil kerja kami hasil tenaga kami ade dalam tuh..kenapa SGM kami (pada masa tuh) bole tak nmpk? sedangkan masa betulkan BQ tu aku duduk sebelah dia lg! aku pye la respek dia as a best boss ever. tp ini yg aku dpt..!useless!!!
geram nih.. geram!! ok fine that's it... already happen. forget it!!
last but not least... after capai persetujuan ngan PMS aku tuh CEO pesan ngan aku..."ko transfer je la.. if u want to grow only 3 years with 1 dept, if not u will not grow!".... dgn senyum kambing aku ckp "i will think about it".. aku fikir kat SAPURA ni aku nak transfer dept mana? semua dept mcm _____________ korang isi la tempat kosong tuh! klu nak transfer keluar dari SAPURA ni terus hbs citer....

tu la citer aku ngan CEO.. pjg la plak sampai 3 episod la plak kan... ok nt nxt N3 citer pasal raya plak k......

Apa Kata Anda

In Category :
About The Author Suzie Ahmad Langkawi, Kedah, Malaysia Full time Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan 4 angka sebulan, Ibu kepada 2 cahaya mata. Nak tau cara menjana pendapatan 3-4-5 angka dengan Shaklee? SMS/Whatsapp: 0132650441. Terima Kasih kerana sudi singgah di blog saya.. :-). Facebook

2 comments:

  1. Salam...tahniah kerana berjaya memujuk CEO tu utk tukar markah PMS. Dalam kegembiraan menerima pertukaran tsb, mungkin elok juga merenung nasib sesetengah pekerja yg teraniaya oleh bos yg tidak berperi-kemanusiaan yg lebih cenderung mengamalkan nepotisme, favoritisme dan memberi merit kpd para pengampu. PMS sepatutnya dijadikan alat utk meningkatkan prestasi kerja tetapi dah dijadikan alat utk menindas pekerja pula...

    ReplyDelete
  2. thnx... ni bukan sekadar tukar suka2 tp menuntut hak yg sepatutnye.... berani kerana benar.....

    ReplyDelete