Friday, September 23, 2011

Kejadian Benar berlaku Selasa: 20 Sept 2011
Suzie AhmadFriday, September 23, 2011 1 comments

Anugerah dari Allah, Anak sulung aku 'Ainin Sofiya' dilahirkan dgn 1 anugerah istimewa... Mata yg sgt transparent!! fuyoo.... nasib la ibu ko ni berani2 takut...klu penakut mau setiap kali Ainin bgtau aku akan pengsan!!

Kisah kejadian pada suatu ptg (area2 jam 6.45 - 7.00 pm):
Tempat di persimpangan traffic light area Giant Setiawangsa:
Kawasan: byk pokok2 serta byk jugak kenderaan sebab ramai yg baru balik keje termasuk aku....
Situasi aku: leka menengok kenderaan yg lalu lalang sementara tgu turn aku utk jalan & keta aku paling depan.. (in fact kat lorong aku tu mmg keta aku je pun yg ade xde keta lain)

Tiba-Tiba.................................











Tangan si Ainin Sofiya dari belakang (sipi nak kene pipi aku tau) tunjuk something:

Ainin Sofiya: Ibu tu!
Aku: Mana?
Ainin Sofiya: tuuuuuuuuuuuuu!
Aku: Mana?
Ainin Sofiya: Tu!..Tu! momok bu........
Aku: Mana?
Ainin Sofiya: tuuuuuuu...! tu......! dia dh g dh...........
Aku: (speechless) @#$%^&!!

Aku masa tu tetb rs panas je tengkuk... tp wat xtau meneruskan perjalan balik ke rumah & buat nothing happen juz now....

Tp itu la anugerah Allah pada Ainin Sofiya... Aku sampaikan dah menjadi biasa dgn keadaan itu... memang selalu Ainin Sofiya akan nampak perkara2 ghaib (makhluk Allah yg lain)... & alhamdulillah Ainin Sofiya xpernah ade rs takut kepada makhluk Allah ini.. melainkan klu kita takut2 kan dia....Besar betul amanah Allah pada aku...
Sesungguhnya Ainin Sofiya sgt istimewa..... ;)

Kalau korang di tempat aku cmne ek?.... Jeng... Jeng... Jeng.......

Apa Kata Anda

In Category :
About The Author Suzie Ahmad Langkawi, Kedah, Malaysia Full time Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan 4 angka sebulan, Ibu kepada 2 cahaya mata. Nak tau cara menjana pendapatan 3-4-5 angka dengan Shaklee? SMS/Whatsapp: 0132650441. Terima Kasih kerana sudi singgah di blog saya.. :-). Facebook

1 comment:

  1. wahhh... betul ke suzie? Dia xtakut alhamdulillah la... jgn mama dia lak yg takut. hehehe

    ReplyDelete