Saturday, August 27, 2011

Session with CEO!!
Suzie AhmadSaturday, August 27, 2011 1 comments

Salam Ramadhan u all..... hari ni insyAllah kita berpuasa hari yg ke 27.. dan xlama lagi dah nak raya... sedih plak nk tinggal kan ramdhan... sob..sob... ikutkan entry yg b4 ni adalh entry last b4 aku bercuti raya.. tp atas permintaan ramai maka hari ni aku menulis utk sesiapa yg sudi nak baca tu lepas sahur.. huhu.. time ni la bole ngadap pun sebab si kecik aku Adam still tido..klu x mmg xbole dia tgk ibu dia ni senang skit.. ajak sembang la.. main la.. suh peluk la nak susu la.. mcm2... nak wat cmne tugas seorg ibu... eh pjg plak citer.. mst ade yg xsabo nak tau ape cer kan?

citer ni CEO xbg aku citer kat korg dia kata nt jenuh dia nak jawab ngan semua org.. aku gelak then say ok jer.. memula nak citer ape yg septtnye.. hbs dah ramai yg ty lg & lg & lg so malas nak ulang2 aku citer kat sini jer la ok.... tak pasal aku balik kul 6 semlm sb masuk2 je opis semua duk serbu aku ni ty ape citer... cian Adam lambat skit ibu ambik sb byk plak halangan semlm... huhu....

ok la aku citer dari 1st aku dpt final score PMS - aku htr email - aku jumpe CEO.. 1-1 senang korg bole clear pasal menda ni....

1st masa dpt email CEO pasal final score PMS after moderation. average company pye PMS is 3.3, aku pun budget dpt la bonus sb PMS aku above that.. berangan dah ni nak bg mak abah duit raya, nak spend skit bt open house & celebrate belated birthday Ainin kt kg.. mcm2 la... alih2 masa dpt surat final score PMS aku pye PMS gedebuk!! jatuh terduduk siottttt!! bkn setakat xdpt bonus, PIP lg... sape2 yg kje HR mesti tau ape tu PIP (kira dlm kelompok yg tak perform) weiiiii giler ahhhhh mcm aku xbuat kje plak kan...nak nangis aku.. tp still senyum lg.. xpe xde rezeki...wpun ade rs xpuas hati..diam dlu.. then ade special contribution award..aku ade terlibat dlm Final Measure..igtkan ade la.. xpe la bole la tu...

Masa bos tgh panggil sorang2 utk ambik surat bonus & award for Final Measure aku ni pun ye ye la berdebar nih.. tgu giliran.. sedihhhhhh wehhhhh........ sampai end of the day nama aku x d panggil pun.. pas tu sorang sorang dtg ty dpt x dpt x? xde pun.. korang dah? dah....... sah!!!! aku xde dlm senarai.... ishhh geram2... rs nak mencarut2 jer.. sabo.... bln pose nt xpasal lapo jer dapat....tp aku berjaya mencarut dalam SST portal.. klu korang baca dlm bahagian chat tu klu jumpe perkataan haram jadah tu aku lah orang nyer.. masa tu mmg tgh frust sgt2...

pas tu on 23rd Aug aku ambik half day sb bb sitter aku bawak ank dia g klinik. rs malas dah nk g opis. wat kje pun dah start main2..on 24th Aug lgsg aku x masuk opis. bawak ank aku g cucuk pas tu aku malas.. duk umah pun malas, sb umah dekat ngan opis..

citer bermula on 25th Aug.. bila kak pai pg2 ni kul 530pg sms aku (thnx kak pai) bgtau yg dorg ade la buat contribution utk aku & kwn2 yg PIP lain so that kitaorg ade la skit utk prepare raya ni.. wahhh terharu sgt2... korg mmg best semoga Allah saja mampu balas jasa baik korang..even aku xtau sape yg contribute tu..xpe Allah Maha Mengetahui.. eh lupa dlm sms tu kak pai ade ckp suh aku try my luck to email our CEO pasal menda alah ni sume..guideline abg mahzan ade...ok la aku masuk opis jumpe abg mahzan.abg mahzan said mardiah dah htr surat ke CEO.. (Mardiah ni company's lawyer) xpe la aku bukak email...dlm email tu ade la email mardiah suh aku bt rayuan ke CEO.. so that something yg wrong bole review/adjust. after aku mintak contoh sume aku pun draft an email.. draft je dlu aku simpan dlm draft box.. takut plak nk htr..

bila di fikir2.. pye pjg fikir nih... last2 aku mintak pendapat Nazema (thnx nazema) upenye mcm2 citer si nazema ni simpan...ok now makin semangat aku utk teruskan perjuangan... sambil bersembang ngan nazema aku ter'klik' butang send! eh!! nak tekan lain sekali dah send!! alamak!! ape jadi??? tgu part II............................ ;)

Apa Kata Anda

In Category :
About The Author Suzie Ahmad Langkawi, Kedah, Malaysia Full time Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan 4 angka sebulan, Ibu kepada 2 cahaya mata. Nak tau cara menjana pendapatan 3-4-5 angka dengan Shaklee? SMS/Whatsapp: 0132650441. Terima Kasih kerana sudi singgah di blog saya.. :-). Facebook

1 comment:

  1. suspen! ada part II lak :p
    anyway suzie... ko mmg berani.. aku tabik spring... mudah2an dimurahkan rezeki oleh Nya.. Amin :)

    ReplyDelete