Sunday, August 28, 2011

Session with CEO!! - Part II
Suzie AhmadSunday, August 28, 2011 0 comments

sambung citer semlm.. bz skit semlm xsempat nak sambung. pas tu mlm bercadang nk g jln TAR igt dah lenggang la.. upenyer haram tak.. perhhh org mcm ulat... berhimpit2.. xlalu la aku nk join sekali.. baik balik mkn koci tgk tv.. last2 g lepak mamak...
Alhamdulillah hari ni adalh hari ke 28... InsyAllah.. lusa raya...tak lusa Tulat... cmne ibadah pose korang thn ni? better than last year? harap2 gitu lah ye....

ok sambung citer........

after sent an email to CEO aku duk berdebar ni tgu reaksi dia.. ape dia nak ckp... buat kje pun xbole nak focus. in fact rasanyer hari tu cuma 1 PO jer kuar dari aku.. lebihnyer aku sembang2... surt internet.. chit chat... tu la keje aku.. pye la tak bermotivasi lgsg!! dlm area kul 4.05 ptg lebih kurang mcm tu la (ms tu baru ade mood nak wat kje & baru je start buat kje) tetb nmpk email from our CEO masuk.. simple & pendek sahaja... Suzie, Please come & see me tomorrow. perh!!! berdebau dado den!
terus aku pusing bgtau jiran sebelah a.k.a en bob! seram sejuk nih kaki ngan tgn.. xlama pas tu PA CEO call,

PA CEO: suzie, ready ye esok.
Aku: Kul brape kak?
PA CEO: Morning, bila dia masuk nt dia call.
Aku: Alrite......

kawan2 dah dtg berkerumun kat tempat aku ni nak bg support.. terharu sgt2..dorg cuba bg tips2 & bg idea supaya aku xjd batu kat dlm tu.. dlm pada tu sempat gak aku berseloroh... "sembang2 nt tetb dia suh aku transfer masuk PCEO office.. naya!"

tiba hari yg di nanti... igt nak pakai sempoi jer, tetb terigt xbole... nt apa tanggapan CEO pd aku. so kene pakai pakaian yg kemas skit.. pg2 dtg mmg 4 sure la kan xbole nak focus kt kje berdebar nih nak jumpe CEO.. sampai nak g pam susu pun serba salah ni takut dia masuk nt PA dia call aku xde kat tempat plak.. tgu pye tgu ade smpi lunch hour...last2 time zohor aku g lelap sekejap kat surau.. elok lepas solat aku balik ke tempat bob jiran sebelah bgtau CEO baru masuk. HAH! dtg dah sejuk kaki tgn aku. tetb phone byi.. tarik nafas pjg..

AKU: hello,
PA CEO: Suzie, naik ye.. stand by kat atas.
AKU:OK!

masa stand by kat atas tu ade org dtg jumpe dia.. dgr la dia gelak2 bagai.. mcm ok jer... takotttt...
bila tiba turn aku:
aku ketuk pintu b4 masuk.

AKU: Assalamualaikum..
CEO: Hah! Waalaikumsalam. Ape masalah ko?
AKU: (ko? sempoi giler) Pasal PMS bos.. bole tak saya duduk?
CEO: ha duduk.. duduk... ok citer masalahnyer...
AKU: pasal PMS bos, after moderation score gedebuk jatuh. PMO average 3.7.. bla..bla..bla... (pasal PMS jer nih dlu...)
CEO: Ko ade degree kan?
AKU: Yup
CEO: Degree dari mana?
AKU: UNITEN
CEO: in ape?
AKU: BBA Marketing
CEO: brape lama ko ngan sapura?
AKU: This year 5 years already since nov 2006
CEO: 2007.....
AKU: 2006 la bos sb at first saya contract...
CEO: ok2..dlu kje mana?
AKU: Sirim... bla...bla...bla... (citer masa aku kje ngan sirim dlu)

xhbs citer lg dia dah potong

CEO: eh aku transfer ko g HR je la nak?
AKU: ha?????? ermmmmmmm Bole ker.....
CEO: Apesal xbole plak? ko tak join talent fair?
AKU: tak.. xsempat bz...
CEO: itu la alasan yer PMO jer bz.. ape yg bz sgt....
AKU: tersenyum kambing...
CEO: ok serius ni ko transfer je la...
AKU: (ape kes ni? lain aku nak citer lain plak dia citer) ermmmmmmmmm saya kan xtau la nak jawap.. saya ni campak la kemn pun saya akan usaha buat smpi bole & i will work hard on it.. klu ade zero knowledge pun saya blaja.. so saya ok jer klu nak campak saya kat mn2 pun....
bla..bla..bla...siap citer cmne this is not my 1st time company buat aku mcm ni.. dah berkali2.. tp dlu sb ade yg fight utk aku kira bernasib baik & rezeki masih berpihak pada aku cuma usaha kene lebih la..pas tu aku citer lg... this time xde sape yg bole fight so aku la kene fight urk diri sendiri bagai....
CEO: ok. citer pasal PMS nih.. aku xciter pasal PMS ko dlu.. aku citer basic pasal PMS as a whole & the moderation.. bla..bla..bla....

dia citer siap lukis2 curve bagai.. dlm pada tu terkene gak aku... so far aku paham la ape yg dia nak sampai kan..

AKU: bkn company making profit ker?
CEO: memang la company making profit (ishh xpasal aku lak kene sergah) but profit kita at 3.3 so mmg making profit....bla..bla..bla... (yg ni quite P&C sb tu dia xbg aku citer kat org) PAHAM???!
AKU: ok faham.. skrg citer PMS saya lak...

ALA guys terpaksa stop dlu.. anak aku dah melalak dah.. nt sambung k!! see you..... thnx reading my blog...........


Apa Kata Anda

In Category :
About The Author Suzie Ahmad Langkawi, Kedah, Malaysia Full time Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan 4 angka sebulan, Ibu kepada 2 cahaya mata. Nak tau cara menjana pendapatan 3-4-5 angka dengan Shaklee? SMS/Whatsapp: 0132650441. Terima Kasih kerana sudi singgah di blog saya.. :-). Facebook

0 comments

Post a Comment